Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rio prihajata Marijina ikona in križ SDM

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 07. 2013 / 06:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Rio prihajata Marijina ikona in križ SDM

V Rio prihajata Marijina ikona in križ SDM

Simbola svetovnega dneva mladih sta obhodila že ves svet, od septembra 2011 dalje pa romata po Braziliji.

Jutri, v soboto, 6. julija, bosta v Rio de Janeiro prispela Marijina ikona in križ svetovnega dneva mladih, dva pomembna simbola teh velikih srečanj mladih romarjev s svetim očetom. Njuna prva postaja v mestu je predvidena v cerkvi sv. Jožefa v četrti Santa Cruz, kjer bo nadškof Ria de Janeira in predsednik krajevnega organizacijskega odbora, msgr. Orani Tempesta, najprej obhajal sveto mašo. Sledila bo procesija, ki se bo zaključila pri katedrali sv. Sebastijana v središču mesta.

Ta dogodek bo obenem priložnost za srečanje vseh družin, ki so se odločile odpreti vrata svojih domov in med srečanjem gostiti mlade romarje, ki bodo v Brazilijo prispeli z vseh koncev sveta. Program tako predvideva praznično slavje z glasbo, animacijo in predstavami, za katere bodo poskrbeli znani katoliški umetniki iz sveta tako brazilske kot tudi latinskoameriške glasbe.

Simbola svetovnega dneva mladih sta sicer obhodila že ves svet. Od septembra 2011 dalje romata po Braziliji. Kot spominja nadškof Orani Tempesta, se ne zaustavljata zgolj v škofijah, temveč tudi v šolah, zaporih, na trgih in sredi domorodnih skupnosti. Na ta način sporočilo Kristusa prihaja do vseh prebivalcev Brazilije, države, ki bo letos med 23. in 28. julijem gostila 28. svetovni dan mladih.

Vir: Radio Vatikan

Foto: splet


Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh