Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rusiji narašča število nasprotnikov splava

Objava: 24. 08. 2010 / 08:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rusiji narašča število nasprotnikov splava

V ruskem parlamentu trenutno razpravljajo o zakonskih možnostih za zmanjšanje števila opravljenih splavov na leto, saj je Rusija z več kot milijonom umetnih prekinitev nosečnosti letno postavljena v svetovni vrh.

Izsledki raziskave kažejo, da v Rusiji strmo narašča število nasprotnikov splava. Enainštirideset odstotkov izprašanih odraslih anketirancev si želi poostritev liberalnega zakona o umetni prekinitvi nosečnosti, poročajo ruski mediji. V primerjavi z letom 2007 to pomeni šest odstotkov zagovornikov življenja več. Oseminštirideset odstotkov izprašanih še vedno nasprotuje kakršni koli prepovedi opravljanja splava. Pred tremi leti je tako mnenje izrazilo sedeminpetdeset odstotkov ljudi.

Z letno zabeleženimi več kot milijoni opravljenih splavov je Rusija v svetovnem merilu med državami z najvišjim številom umetnih prekinitev nosečnosti. V ruskem parlamentu trenutno razpravljajo o zakonskih možnostih za zmanjšanje tega števila. Predvsem ruska pravoslavna Cerkev si že dolga leta prizadeva za popolno prepoved opravljanja splava.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh