Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Šentvidu pri Stični bodo dobili novo bolnišnico za otroke

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 01. 04. 2022 / 14:03
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2022 / 14:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Šentvidu pri Stični bodo dobili novo bolnišnico za otroke
Temeljni kamen sta odkrila premier Janez Janša in minister za zdravje Janez Poklukar. FOTO: Vlada RS Twitter

V Šentvidu pri Stični bodo dobili novo bolnišnico za otroke

Premier Janez Janša je odkril temeljni kamen za Bolnišnico za otroke Šentvid pri Stični. Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da se zagotavljajo potrebne kapacitete za zdravstveno oskrbo najmlajših.

V okviru vladnega obiska v južnem delu osrednjeslovenske regije sta predsednik vlade Janez Janša in minister za zdravje Janez Poklukar obiskala Bolnišnico za otroke Šentvid pri Stični, kjer sta se zaposlenim zahvalila za skrb za najmlajše, ki potrebujejo posebno skrb.

Ob tej priložnosti sta premier in minister odkrila temeljni kamen za novogradnjo bolnišničnega objekta, ki bo skupaj prinesel 71 bolniških postelj na 3200 kvadratnih metrih. »Današnji temelj vam bo dal pogoje, da svoje poslanstvo uresničujete še naprej,« je zaposlenim dejal minister Poklukar. »Na otrocih svet stoji, zato je prav, da za njih tudi ustrezno poskrbimo.«

Temeljni kamen je blagoslovil župnik v Šentvidu pri Stični Izidor Grošelj.

Blagoslov temeljnega kamna. FOTO: Zajem zaslona

Gre za 5,8 milijona evrov vreden projekt, ki bo v vrednosti 5,5 milijona evrov financiran z evropskimi sredstvi. Minister je dejal, da bodo s tem omogočili boljšo obravnavo otrok, dvignila se bo raven zdravstvenih storitev, zaposleni pa bodo dobili ustrezne delovne pogoje.

»Z novo bolnišnico za otroke Šentvid pri Stični bodo zagotovljeni pogoji, kakršne ste si želeli v zadnjih desetletjih, pa je mogoče zmanjkalo volje, poguma in sredstev. Sedaj vse to imamo. Vesel sem, da smo naredili ta korak,« je dejal Janša.

Predsednik vlade je ob tem še dejal, da se in se še bo veliko vlagalo v zdravstvo, po državi se odpira veliko projektov. Vendar, kot je dejal, ponekod naletijo na nerešena zemljiškoknjižna stanja in stvari, »ki si jih človek v pravni državi sploh ne more predstavljati.« Dodal je, da tudi to rešujejo.

Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh