Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V soboto srečanje koledniških skupin po vseh slovenskih (nad)škofijah

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 12. 01. 2024 / 11:02
Oznake: Mladi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2024 / 13:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
V soboto srečanje koledniških skupin po vseh slovenskih (nad)škofijah
Koledniki so obiskali tudi veliko družino sodelavcev Družine. FOTO: Ana Rupar

V soboto srečanje koledniških skupin po vseh slovenskih (nad)škofijah

Koledniki so v okviru Trikraljevske akcije 2023/2024 zaključili še eno plemenito poslanstvo oznanjevanja Kristusovega rojstva. Medtem so zbirali sredstva, ki so namenjena slovenskim misijonarjem po svetu za uresničitev njihovih projektov.

V dveh slovenskih nadškofijah in štirih škofijah bo sobota minila v znamenju srečanj koledniških skupin, ki so po slovenskih domovih in ustanovah širile veselo vest o rojstvu Odrešenika. Poglejmo, kje vse bo koledniški duh preveval Slovenijo.


LJUBLJANA

Srečanje kolednikov ljubljanske nadškofije z začetkom ob 9.30 bo v avli OŠ Alojzija Šuštarja. Ob 10. uri bo sledila maša v zavodski cerkvi. Dogajanje se bo nato preselilo nazaj v avlo šole, kjer bosta srečanje z misijonarjem Tonetom Kerinom v besedi in sliki ter kratka predstavitev koledniških skupin. Po malici pa bo za takšne in drugačne vragolije poskrbel čarodej Andrej Zeme, ki bo nastopil dobrodelno.

MARIBOR

Vsi koledniki mariborske nadškofije so vabljeni na Ptujsko Goro v romarsko cerkev sv. Marije – Zavetnice s plaščem. Ob 10. uri bo somaševal tamkajšnji nadškof Alojzij Cvikl. Po maši bo v romarskem domu predstavitev skupin in srečanje z misijonarko s. Andrejo Godnič. Kolednike vabijo, da s sabo prinesejo koledniška oblačila.

CELJE

Koledniki celjske škofije se bodo od 9. ure dalje zbirali v Don Boskovem centru Celje. Ob 9.30 bo na sporedu glasbena delavnica kot priprava na sveto mašo. Po maši sledi srečanje z dvema misijonarjema, s. Polono Švigelj in Oskarjem Kimangoujem. Zaključek druženja bo minil v sproščenem vzdušju z družabnim dogajanjem. 

NOVO MESTO

V novomeški škofiji se bodo koledniki najprej zbrali pri maši ob 10. uri v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Šmihelu, sledila bo predstavitev koledniških skupin in koledovanja po posameznih župnijah, nato pa bo v dvorani Baragovega zavoda pričevanje laiških misijonarjev Katje in Matevža Strajnarja, ki sta delovala na Madagaskarju. Ob zaključku je na sporedu pogostitev s pico.

MURSKA SOBOTA

Vsi koledniki soboške škofije so vabljeni, da se ob 9.30 zberejo v Beltincih, kjer bo ob 10. uri najprej sveta maša, ki jo bo daroval tamkajšnji škof Peter Štumpf. Po maši se bodo koledniške skupine predstavile druga drugi, nagovoril pa jih bo tudi eden od slovenskih misijonarjev. Tudi tu otroci domov ne bodo odšli lačni.

KOPER

Živahno in mladostno razigrano bo tudi v dijaškem domu Škofijske gimnazije Vipava, kjer se bodo od 9.30 dalje zbirali koledniki koprske škofije. Mašo ob 10. uri bo vodil dolgoletni misijonar v več afriških državah Danilo Lisjak, ki bo s koledniki po maši tudi delil svojo misijonsko izkušnjo. Zatem sledi še družabni del z različnimi igrami, zato jim zagotovo ne bo dolgčas.

Kupi v trgovini

Sv. Trije kralji 3 x 9 cm
Figure za jaslice
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh