Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V spomin Knobleharju

Za vas piše:
Jože Potrpin
Objava: 06. 07. 2021 / 11:27
Oznake: Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2021 / 13:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
V spomin Knobleharju
Pogovor z misijonarjema p. Stankom Rozmanom in p. Lojzetom Podgrajškom. FOTO: Jože Potrpin

V spomin Knobleharju

Ob občinskem praznovanju in obletnici Knobleharjevega 202. rojstnega dne so na Knobleharjevem trgu pred župnijskim domom v Škocjanu pri Novem mestu pripravili slavnostno akademijo, ki jo že petindvajset let posvečajo velikemu rojaku, misijonarju in raziskovalcu Belega Nila, »modremu očetu« dr. Ignaciju Knobleharju.

V kulturnem programu so sodelovali s pesmimi v več sklopih Koledniki z Rake, ob glasbi na klaviaturah Vida Pleterskega so k simbolnemu grobu v cerkvi in na trgu k njegovemu spomeniku položili cvetje in prižgali luč ter bili prvič priča še filmsko-glasbeni predstavitvi Knobleharjevega življenja. Osrednja gosta in govornika sta bila jezuitska misijonarja p. Stanko Rozman in p. Lojze Podgrajšek, ki sta spodbudno in veselo pričevala o svojem dolgoletnem misijonarjenju v Zambiji in Malaviju. Organizatorja prireditve sta bila občina in župnija Škocjan, ob župniku Antonu Dularju in županu Jožetu Kaplerju je bil navzoč tudi ravnatelj Misijonskega središča Slovenije Matjaž Križnar.

Pater Stanko Rozman in pater Lojze Podgrajšek sta delila izkušnje misijonarjenja v Zambiji in Malaviju. FOTO: Jože Potrpin 


Kupi v trgovini

Pod Mihaelovim varstvom
Monografije
50,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh