Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V trgovinah Hofer zbranih 16 ton izdelkov za Slovensko karitas

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 24. 01. 2024 / 09:49
Oznake: Dobrodelnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2024 / 09:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
V trgovinah Hofer zbranih 16 ton izdelkov za Slovensko karitas
S pomočjo kupcev so v devetih letih zbrali že več kot 284 ton izdelkov. FOTO: Arhiv Slovenske karitas

V trgovinah Hofer zbranih 16 ton izdelkov za Slovensko karitas

Že 17. dobrodelna zbiralna akcija podjetja Hofer in Slovenske karitas je prva dva vikenda v decembru potekala v vseh 92 trgovinah Hofer. Kupci so v le štirih dneh za pomoči potrebne zbrali 16 ton izdelkov.

Pri Hoferju so zbranim 16 tonam dodali še 92 polnih nakupovalnih vozičkov v vrednosti 4.600 evrov, so sporočili s Slovenske karitas, ki s trgovsko verigo sodeluje od leta 2015. V tem času so v zbiralnih akcijah z nesebično pomočjo kupcev zbrali že več kot 284 ton osnovnih živil in higienskih izdelkov za družine in posameznike v stiski. Od leta 2019 se s svojim nakupovalnim vozičkom, polnim izdelkov, pridružuje tudi vsaka trgovina, tako da je Hofer k zbranim 284 tonam doslej dodal še izdelke v skupni vrednosti več kot 40.200 evrov.

Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas je od Hoferja prejel bon. FOTO: Arhiv Slovenske karitas

Ljudem v stiski polepšali praznike

»Na Slovenski karitas se iskreno zahvaljujemo vsem kupcem v trgovinah Hofer, ki so s svojo velikodušnostjo prinesli svetlobo v življenja ljudi v stiski ob božičnih praznikih ter začetku novega leta. Vsak podarjen izdelek je bil vir upanja ob zavedanju, da v težkih trenutkih ljudje niso sami. Hvala vam, ker ste s svojimi dejanji polepšali njihove dni. Skupaj smo se dotaknili src tistih, ki potrebujejo pomoč. Hvala,« je ob zaključku akcije povedal Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas.

Hofer redno sodeluje s Slovensko karitas

Dobrodelne zbiralne akcije so v trgovinah Hofer tradicionalno v decembru in marcu, kupci pa lahko v za to pripravljene nakupovalne vozičke darujejo osnovna živila, izdelke za otroke ter higienske izdelke. Hofer sicer Slovenski karitas poleg redne organizacije dobrodelnih zbiralnih akcij v trgovinah nudi tudi podporo na tedenski ravni, saj ob zaprtju določenih trgovin donira večjo količine hrane, ki jo razdelijo ljudem v stiski.

Živila in higienske izdelke v trgovinah zbirajo prostovoljci Karitas. FOTO: Arhiv Slovenske karitas

Na pomoč so priskočili tudi ob lanskoletni vodni ujmi. Avgusta so s pomočjo kupcev zbrali 2,2 toni hrane in čistilnih sredstev ter več kot 1.500 kosov higienskih materialov, Hofer pa je Karitasu doniral še 4.000 evrov za prizadete v poplavah.

Nalaganje
Nazaj na vrh