Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ukrajini obhajajo dan enotnosti

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 16. 02. 2022 / 13:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.02.2022 / 13:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Ukrajini obhajajo dan enotnosti
Dan ukrajinske enotnosti so danes obeležili tudi pred ukrajinskim veleposlaništvom v Ljubljani. FOTO: Bor Slana/STA

V Ukrajini obhajajo dan enotnosti

V Ukrajini danes obhajajo dan enotnosti, s čimer želijo izkazati podporo svoji državi in kljubovati strahu pred morebitnim ruskim napadom, čeprav je Rusija prav danes oznanila konec vojaških vaj na polotoku Krim, ki si ga je priključila leta 2014.

V video posnetku na družbenem omrežju Instagram je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski napovedal, da bodo na današnji dan po vsej državi plapolale ukrajinske zastave in bo donela himna Ukrajina še ni umrla, poroča STA. Zelenski je državljanom sporočil, da je to »njihov dan«: »Tistih, ki živijo na desnem in levem bregu Dnepra, v mestih in vaseh, v bližini Karpatov, na obalah Črnega in Azovskega morja.«

Na današnji dan po vsej Ukrajini plapolajo ukrajinske zastave in doni himna Ukrajina še ni umrla.

Predsednik, ki je dan enotnosti razglasil včeraj, naj bi si danes ogledal vojaške vaje na zahodu države in nato obiskal pristaniško mesto Mariupol na jugovzhodu Ukrajine. Mesto je v bližini bojne linije med ukrajinsko vojsko in proruskimi separatisti na vzhodu države. Po mnenju poznavalcev je znak ukrajinske enotnosti tudi dejstvo, da je nekaj bogatih poslovnežev napovedalo vrnitev v Ukrajino.

Dan enotnosti tudi pred ukrajinskim veleposlaništvom v Ljubljani

Dan ukrajinske enotnosti so danes obeležili tudi pred ukrajinskim veleposlaništvom v Ljubljani, kjer se je ob tem zbrala skupina nekaj več kot deset ljudi. V bližini veleposlaništva so izobesili modro-rumeno ukrajinsko zastavo, slišati pa je bilo tudi ukrajinsko himno.

Dogodek pred ukrajinskih veleposlaništvom v Ljubljani so pripravili ob 10. uri, uro pozneje kot v Ukrajini, z njim pa so želeli izkazati podporo svoji domovini.

Moskva vztrajno zavrača, da načrtuje vojaški napad na Ukrajino, in je danes oznanila konec vojaških vaj.

V preteklih dneh je bilo namreč večkrat slišati, da naj bi se danes, 16. februarja, začel ruski napad na Ukrajino, pred katerim Zahod svari že več tednov, vendar Moskva to namero vztrajno zavrača in je danes oznanila konec vojaških vaj.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh