Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu že stoji božično drevo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 11. 2016 / 08:33
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu že stoji božično drevo

Smreka iz pokrajine Trento bo okrašena z 18.000 LED lučmi, jaslice letos prihajajo z Malte.

Vatikan je že začel s pripravami na božične praznike: včeraj zgodaj zjutraj je na Trg sv. Petra prispelo letošnje božično drevo. 25 metrov visoka smreka je zrasla v italijanski pokrajini Trento. Posekali so jo 13. novembra, otroci iz tamkajšnje osnovne šole pa so v neposredni bližini posadili 40 novih drevesc, smrek in macesnov.



V prihodnjih dneh bodo vatikanski uslužbenci smreko ovesili z 18.000 LED lučkami, letošnje glinene okraske pa so porisali otroci iz različnih italijanskih bolnišnic. Okraski so sad terapevtsko-ustvarjalnih programov, ki so se jih otroci med zdravljenjem udeležili skupaj s starši. 9. decembra bo na Trgu sv. Petra slovesno prižiganje lučk in predstavitev jaslic, ki tokrat prihajajo z Malte.

Malteška upodobitev Svete družine, ki jo bodo začeli postavljati prihodnji teden, naj bi spominjala na stisko begunskih družin. Jezusovo rojstvo bo predstavljeno v značilnem malteškem ribiškem čolnu. Čoln naj bi bil simbol za številne migrante, ki poskušajo s podobnimi plovili doseči Malto ali Lampeduso. 17 metrov dolge in 8 metrov visoke jaslice s figurami iz papirne kaše so dar malteške nadškofije in tamkajšnje vlade.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: RV / OssRom

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh