Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na predstavitev knjige o zgodovini in kulturi Romov v Sloveniji

Objava: 25. 01. 2005 / 10:55
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na predstavitev knjige o zgodovini in kulturi Romov v Sloveniji

Pavla Štrukelj: <b>Tisočletne podobe nemirnih nomadov</b>

Pavla Štrukelj: Tisočletne podobe nemirnih nomadov



Več o knjigi


Nova knjiga etnologinje prof. dr. Pavle Štrukelj govori o zgodovini in kulturi Romov v Sloveniji. Gre za temeljito in izčrpno delo, ki bralcu pomaga razumeti današnje razmere v zvezi z Romi pri nas: njihovo življenje, spremembe in razvoj njihovih družbenih skupnosti ter oživljanje njihove kulture.

Ker je v zadnjem času pri nas kar nekaj težav in nesporazumov v odnosu do Romov, smo z veseljem sprejeli pobudo prof. dr. Štrukljeve, da bi v naši založbi izdali njeno knjigo o Romih. Težave, ki ovirajo miroljubno sožitje med večinskim narodom in manjšinsko etnično skupnostjo, je veliko laže reševati, če se sogovornika dobro poznata in če lahko presežeta stereotipe in predsodke. To velja tudi, ko gre za sožitje z romsko skupnostjo. Zato želimo, da bi knjiga pripomogla k boljšemu poznanju romske skupnosti, večjemu razumevanju, obojestranskemu spoštovanju in zaupanju.

Knjiga je namenjena znanstvenim in strokovnim ustanovam, občinam in lokalnim skupnostim, v katerih živijo Romi; samim romskim skupnostim ter vsem ljudem, ki jih ta vprašanja zanimajo.

Predstavitev bo v četrtek, 27. januarja, ob 12. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani. Poleg avtorice bodo o knjigi spregovoril; predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat - Muc in drugi strokovnjaki.


Lepo vabljeni!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh