Zapri
Iskanje

Vam je vroče? Ohladite se v cerkvi!

Objava: 14. 07. 2010 / 10:07
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vam je vroče? Ohladite se v cerkvi!

Dunajčani vabijo v cerkev sv. Mihaela, kjer so namerili prijetnih dvaindvajset stopinj. Komur je to prevroče, lahko poroma v Mariazell.
V središču Dunaju te dni termometer pokaže okoli štiriintrideset stopinj, vremenoslovci pa napovedujejo še bolj vroče dneve. Kdor bivališča nima opremljenega s klimatsko napravo in si ne more privoščiti skoka v hladen bazen, naj se odpravi v dunajska svetišča, ki zagotavljajo prijetne temperature.

Kot poroča avstrijska katoliška agencija Kathpress, med najhladnejša svetišča na Dunaju sodi cerkev sv. Mihaela, kjer se obiskovalec pri namerjenih dvaindvajsetih stopinjah temperature resnično ne more spotiti. Sv. Mihaelu s štiriindvajsetimi stopinjami sledi romanska cerkev, ki jo upravljajo bratje avguštinci. S svojim hladom vabi tudi nekdanja cerkev cesarskega in kraljevega dvora.

Cerkev Maria am Gestade je še stopinjo toplejša, vendar še vedno nudi prijetno ohladitev v primerjavi z zunanjimi temperaturami, prav tako tudi votivna cerkev. Ta v zimskih mesecih velja za najhladnejše svetišče na Dunaju, saj v njej zamrzne celo blagoslovljena voda. Primat v poletnih mesecih pa ji z namerjenimi petindvajsetimi stopinjami ne pripada.

V Karlovi cerkvi in v katedrali sv. Štefana v poletnih mesecih namerijo šestindvajset stopinj. Komur je 'Šteflu' prevroče, se lahko poda v katakombe mogočne katedrale, ki z desetimi stopinjami omogočajo temeljito ohladitev po tropskih temperaturah na Trgu sv. Štefana.

Če pa se komu zdijo tudi temperature v dunajskih svetiščih previsoke, naj se poda na pot proti 'duhovnemu srcu' Avstrije, v romarsko središče Mariazell. V božjepotni baziliki v teh dneh namerijo 17,4 stopinje, najtoplejši prostor v cerkvi pa je zakladnica v južnem delu, kjer se temperatura dvigne do 22,8 stopinj. Romarji, ki jim bo v baziliki še vedno prevroče tudi po koncu molitve, pa se lahko po nasvetu mežnarja ohladijo v bližnjem jezeru...

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Ob praznikih smo za vas pripravili e-darilo: 

pričevanje Glorie Polo: Zadela me je strela

Kliknite tukaj

Close