Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vam je vroče? Ohladite se v cerkvi!

Objava: 14. 07. 2010 / 10:07
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vam je vroče? Ohladite se v cerkvi!

Dunajčani vabijo v cerkev sv. Mihaela, kjer so namerili prijetnih dvaindvajset stopinj. Komur je to prevroče, lahko poroma v Mariazell.

V središču Dunaju te dni termometer pokaže okoli štiriintrideset stopinj, vremenoslovci pa napovedujejo še bolj vroče dneve. Kdor bivališča nima opremljenega s klimatsko napravo in si ne more privoščiti skoka v hladen bazen, naj se odpravi v dunajska svetišča, ki zagotavljajo prijetne temperature.

Kot poroča avstrijska katoliška agencija Kathpress, med najhladnejša svetišča na Dunaju sodi cerkev sv. Mihaela, kjer se obiskovalec pri namerjenih dvaindvajsetih stopinjah temperature resnično ne more spotiti. Sv. Mihaelu s štiriindvajsetimi stopinjami sledi romanska cerkev, ki jo upravljajo bratje avguštinci. S svojim hladom vabi tudi nekdanja cerkev cesarskega in kraljevega dvora.

Cerkev Maria am Gestade je še stopinjo toplejša, vendar še vedno nudi prijetno ohladitev v primerjavi z zunanjimi temperaturami, prav tako tudi votivna cerkev. Ta v zimskih mesecih velja za najhladnejše svetišče na Dunaju, saj v njej zamrzne celo blagoslovljena voda. Primat v poletnih mesecih pa ji z namerjenimi petindvajsetimi stopinjami ne pripada.

V Karlovi cerkvi in v katedrali sv. Štefana v poletnih mesecih namerijo šestindvajset stopinj. Komur je 'Šteflu' prevroče, se lahko poda v katakombe mogočne katedrale, ki z desetimi stopinjami omogočajo temeljito ohladitev po tropskih temperaturah na Trgu sv. Štefana.

Če pa se komu zdijo tudi temperature v dunajskih svetiščih previsoke, naj se poda na pot proti 'duhovnemu srcu' Avstrije, v romarsko središče Mariazell. V božjepotni baziliki v teh dneh namerijo 17,4 stopinje, najtoplejši prostor v cerkvi pa je zakladnica v južnem delu, kjer se temperatura dvigne do 22,8 stopinj. Romarji, ki jim bo v baziliki še vedno prevroče tudi po koncu molitve, pa se lahko po nasvetu mežnarja ohladijo v bližnjem jezeru...

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh