Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vandalizem na cerkvi na Gradišču pri Želimljah

Janez Porenta
Za vas pišejo:
Janez Porenta, Mojca Purger
Objava: 02. 06. 2023 / 08:54
Oznake: Cerkev, Dogodek, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.06.2023 / 12:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vandalizem na cerkvi na Gradišču pri Želimljah
Packe na steni cerkve sv. Primoža in Felicijana na Gradišču v župniji Želimlje. FOTO: krajan

Vandalizem na cerkvi na Gradišču pri Želimljah

Podružnično cerkev sv. Primoža in Felicijana na Gradišču v župniji Želimlje so neznanci poškodovali z alkoholnim flomastrom in šminko.

Pred nedeljskim žegnanjem v podružnični cerkvi sv. Primoža in Felicijana so storilci popolnoma popackali steno z neprimernimi napisi. To je v sredo med obhodom in preverjanjem, kaj bo treba še postoriti pred župnijskim praznikom, opazil tamkajšnji ključar in packarijo takoj popleskal. Ko se je dan pozneje, okrog 9. ure, spet podal na obhod, ga je na beležu pričakala nova packarija.

Po navedbah občanov gre za očitno organizirano dejanje. Pred cerkvijo se namreč pogosto zvečer zbira mladina, popiva, kadi travo, tudi igle so že ležale v travi. Vendar pa v preteklosti do poškodovanja podružnične cerkve še ni prišlo. Župljani so, ker je bilo iz zapisov na packah razbrati, da gre za mlade storilce, zadevo poslali v vednost tudi ravnatelju OŠ Škofljica, prav tako so o vandalizmu obvestili policijo.

Podružnična cerkev na Gradišču. FOTO: krajan

Kot nam je povedal eden od občanov in župljanov, se mu zdi smiselno opozoriti na nesprejemljivost dejanja. »Če bomo vedno rekli le jaz bi pa to pri miru pustil, bodo vedno teptali po nas in bo tako kot po letu 1945, ko niso upali prestopiti cerkvenega praga.« Težko je reči, ali je šlo v tem primeru za sovraštvo do Cerkve ali »le« za mladostno objestnost.

»Mladi so že v preteklosti pogosto posedali pri cerkvi in čeprav sem za njimi redno pobiral cigaretne ogorke, me niso motili. Saj vendarle moramo biti strpni eden do drugega, ne glede na to, komu pripadamo, škode pa si res ne smemo delati,« je še dodal sogovornik. Minulo noč je podružnična cerkev sv. Primoža in Felicijana na Gradišču vendarle spet preživela nedotaknjena …

Po čiščenju so se pojavile nove packe. FOTO: krajan

Kupi v trgovini

Novo
Akcija
Mladina
A prideš?
Za mladino
22,90€ 19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh