Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: moštvo klinike Bambino Gesù je nogometni prvak

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 03. 06. 2022 / 12:26
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.06.2022 / 12:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan: moštvo klinike Bambino Gesù je nogometni prvak
Vatikanska nogometna liga ni članica svetovne nogometne zveze FIFA ali evropske nogometne zveze UEFA. FOTO: Vatican Media

Vatikan: moštvo klinike Bambino Gesù je nogometni prvak

Nogometna ekipa vatikanske otroške klinike »Bambino Gesù« je osvojila prvenstvo vatikanske nogometne lige.

Kljub porazu z 2:1 na zadnji dan tekmovanj proti ekipi »Associazione San Pietro e Paolo« si je ekipa otroške bolnišnice zagotovila naslov letošnjega prvaka. Kot poroča spletni portal Vatican News, je na prvenstvu sodelovalo osem moštev.

Vatikanski superpokal bo jeseni odigrala ekipa »Bambino Gesù« proti moštvu Vatikanske žandarmerije.

Ekipa otroške bolnišnice je z desetimi zmagami, eno neodločeno tekmo in tremi porazi osvojila 31 točk, pred drugouvrščenim moštvom »Santos F.C.«, ki je zbralo 29 točk. Na tretje mesto se je uvrstila ekipa Vatikanske žandarmerije z 28 točkami. Igralci Vatikanskega apostolskega arhiva so z 20 točkami zasedli četrto mesto, na petem mestu jim s 17 točkami sledi skupina »Associazione San Pietro e Paolo«, takoj za njo pa ekipa Vatikanskih muzejev s 16 točkami. Ekipa »Fabbrica San Pietro« je z 12 točkami zasedla sedmo mesto, na zadnjem mestu pa je nogometno moštvo Švicarske garde, ki je ob koncu 14. dneva tekmovanja zbrala 6 točk. Vatikanski superpokal bo jeseni (najverjetneje septembra ali oktobra) odigrala ekipa »Bambino Gesù« proti moštvu Vatikanske žandarmerije.

FOTO: Vatican Media

Najboljši strelec prvenstva je Emanuele Perucci iz kluba »Santos FC« s 15 goli. Njegova ekipa je tudi sicer dosegla največ golov. »Santos FC« je v tej sezoni dosegel 42 golov in jih prejel 21. Ekipa otroške bolnišnice je dosegla 31 golov in jih prejela 18.

Vatikanska nogometna liga ni članica svetovne nogometne zveze FIFA ali evropske nogometne zveze UEFA.

Vatikanska nogometna liga ni članica svetovne nogometne zveze FIFA ali evropske nogometne zveze UEFA. Najboljši igralci v ligi igrajo za vatikansko nogometno reprezentanco, ki igra prijateljske tekme z drugimi »neuradnimi« nacionalnimi reprezentancami. Tekme igrajo na nogometnem igrišču »Petriana« v bližini Vatikana, ki sprejme do 500 gledalcev.

Nalaganje
Nazaj na vrh