Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan nasprotuje kamenjanju Iranke

Objava: 07. 09. 2010 / 07:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan nasprotuje kamenjanju Iranke

Danes triinštiridesetletna Mohammadi-Ashtianijeva je bila leta 2006 obsojena na smrt zaradi prešuštva, ko se je po smrti moža zapletla v dve neprimerni partnerski zvezi.

V Vatikanu so izrazili svoje nasprotovanje smrtni obsodbi Iranke Sakineh Mohammadi-Ashtiani. Sveti sedež primer zavzeto in pozorno spremlja, je za medije pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik, p. Federico Lombardi. Posredovanje Vatikana v tovrstnih humanitarnih prošnjah običajno sicer ni javno, ampak poteka po njihovih lastnih diplomatskih kanalih.

Stališče Cerkve do smrtne kazni je znano, je dejal Lombardi. In smrt s kamenjanjem je prav posebej kruta oblika kaznovanja.

Danes triinštiridesetletna Mohammadi-Ashtianijeva je bila leta 2006 obsojena na smrt zaradi prešuštva, ko se je po smrti moža zapletla v dve neprimerni partnerski zvezi. Kasneje je bilo rečeno, da vzrok za smrtno obsodbo ni prešuštvo, ampak vpletenost v moževo smrt.

Smrtno kazen naj bi bili izvršili julija letos, kar je po svetu povzročilo nemalo ogorčenja in številne proteste. Iranska vlada je izvršitev zaenkrat preložila. Primer je v mednarodno javnost prišel zaradi prizadevanj sina obtožene, Sajada Ghaderzadeha, ki poskuša s pomočjo tujega posredovanja rešiti svojo mater. Ghaderzadeh je za pomoč in posredovanje prosil tudi Vatikan, poročajo italijanske agencije.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh