Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan objavil podrobnosti slovesa Benedikta XVI.

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 19. 02. 2013 / 09:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan objavil podrobnosti slovesa Benedikta XVI.

Sveti oče se bo od vernikov 27. februarja poslovil z bogoslužno navdahnjeno splošno avdienco.

Z bogoslužno navdahnjeno splošno avdienco se bo papež Benedikt XVI. 27. februarja letos poslovil od vernikov katoliške Cerkve. Po navedbah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija je ob tej priložnosti predvideno besedno bogoslužje. Na zadnje srečanje Benedikta XVI. kot cerkvenega poglavarja z romarji in obiskovalci se je doslej prijavilo okoli 35.000 ljudi. Dejansko število udeležencev utegne biti še precej višje.

Naslednji dan bo papež po srečanju s kardinali zapustil Vatikan. Njegov popoldanski odhod v Castel Gandolfo bo v živo prenašala vatikanska televizija.

Precejšen naval romarjev je Vatikan pričakal že minulo nedeljo na papeževi predzadnji molitvi angelovega češčenja. Med gosti je bil tudi rimski župan Gianni Alemanno s svojimi mestnimi svetniki.

Ta teden papež s člani rimske kurije preživlja na postnih duhovnih vajah. Po navedbah p. Lombardija se sveti oče enkrat dnevno sestane s svojim osebnim tajnikom nadškofom Georgom Gänsweinom, da uredi tekoče posle in podpiše potrebne dokumente.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh