Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan objavil temo za svetovni dan beguncev 2022

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 22. 02. 2022 / 19:02
Oznake: Cerkev, Družba, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2022 / 19:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan objavil temo za svetovni dan beguncev 2022
Kip begunskega čolna na Trgu sv. Petra v Vatikanu. FOTO: Vatican Media

Vatikan objavil temo za svetovni dan beguncev 2022

V Vatikanu so danes objavili geslo letošnjega svetovnega dneva beguncev, ki ga bomo v Katoliški cerkvi obhajali 25. septembra: »Gradimo prihodnost z migranti in begunci«.

Kot so še sporočili iz Vatikana, se tema tokrat osredinja na prispevek migrantov in beguncev k življenju celotne skupnosti, poudarja pa tudi dolžnost vsakega posameznika, da v družbo vključuje vse ljudi.

Poslanica za svetovni dan beguncev je razdeljena na šest podsporočil, s katerimi želijo osvetliti različne vidike migracij.

Z vatikanske strani je za organizacijo tematskega dne, ki ga obhajamo zadnjo nedeljo v septembru, in pripravo delovnega gradiva za kampanjo pristojen Dikasterij za služenje celostnemu človeškemu razvoju pod začasnim vodstvom kardinala Michaela Czernyja. Poslanica za svetovni dan beguncev je razdeljena na šest podsporočil, s katerimi želijo osvetliti različne vidike migracij.

Papež na Lampedusi. FOTO: Vatican Media

Letos bomo obhajali že 108. svetovni dan migrantov in beguncev. Tematski dan je leta 1914 razglasil papež Benedikt XV. (1914-1922). Papež Frančišek je nekdanji datum premaknil iz januarja v september, ker je bil prejšnji dan preblizu nekaterih drugih cerkvenih praznikov in spominskih dni.

Papežu Frančišku, ki je tudi sam potomec italijanskih priseljencev v Argentini, je vprašanje migrantov posebej pri srcu.

Papežu Frančišku, ki je tudi sam potomec italijanskih priseljencev v Argentini, je vprašanje migrantov posebej pri srcu in ga je v svojem pontifikatu postavil na prednostno mesto. Njegovo prvo potovanje na papeškem položaju je bil obisk begunskega otoka Lampedusa ob Siciliji leta 2013.

Nalaganje
Nazaj na vrh