Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan zadovoljen s številom svetoletnih romarjev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 06. 2016 / 09:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan zadovoljen s številom svetoletnih romarjev

Od decembra 2015 je papeške bazilike obiskalo že več kot 9 milijonov ljudi.

Vatikan je izrazil zadovoljstvo nad polletno bilanco svetoletnih romarjev v italijansko prestolnico. V prvih šestih mesecih od začetka svetega leta v začetku lanskega decembra je v Rim priromalo okoli 9,1 milijona vernikov, kot je včeraj v Vatikanu sporočil nadškof Rino Fisichella. To »pomenljivo število« potrjuje, »da mnogi verniki z vsega sveta želijo obhajati sveto leto v Rimu, čeprav so sveta vrata usmiljenja odprta v številnih delih sveta«, je dejal Fisichella.



V bilanco so všteti verniki, ki so prestopili prag svetih vrat v baziliki sv. Petra, eni izmed štirih velikih papeških bazilik ali Marijinega romarskega središča Divino Amore na obrobju Rima. Nadškof Fisichella je predsednik Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije, ki je pristojen za organizacijo svetoletnih dogodkov. Sveto leto usmiljenja se zaključi 20. novembra letos.

Med zadnjim svetim letom, leta 2000, je v Rim priromalo več kot 30 milijonov vernikov. Vatikan je od vsega začetka opozarjal, da podobnega navala zaradi razmeroma kratkoročne napovedi svetega leta tokrat ne gre pričakovati.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh