Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska ustanova financira razvojno pomoč za muslimane

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 03. 2016 / 08:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska ustanova financira razvojno pomoč za muslimane

Ustanova Janeza Pavla II. je s tem »orodje za medverski dialog«.

Vatikanska ustanova Janeza Pavla II. za območje Sahel je v letu 2015 temu predelu Afrike namenila okoli 900.000 evrov razvojne pomoči. Prejemniki pomoči so bili v zadnjih letih tudi številni muslimani, so včeraj sporočili iz Vatikana. Ustanova se je s tem prelevila v »orodje za medverski dialog«. Največja dobrotnika ustanove sta po navedbah iz Vatikana škofovski konferenci Nemčije in Italije.



Denar ustanove je bil v letu 2015 po vatikanskih navedbah namenjen predvsem boju proti nadaljnjemu širjenju saharske puščave, pripravi piten vode in obnovljivim virom energije. Ustanova skupno podpira 91 projektov. Včeraj se je v Dakarju v Senegalu pričelo redno letno zasedanje upravnega sveta ustanove.

Območje Sahel velja za enega najrevnejših predelov na Zemlji. Izmed skupno 100 milijonov prebivalcev jih po vatikanskih navedbah okoli četrtina trpi zaradi skrajne podhranjenosti. Zaradi suše so na območju Sahel najbolj prizadete države Burkina Faso, Zelenortski otoki, Gambija, Gvineja-Bissau, Mali, Mavretanija, Niger, Senegal in Čad.

Ustanovo Janeza Pavla II. za območje Sahel je leta 1984 ustanovil tedanji papež. Ustanova deluje pod okriljem Papeškega sveta Cor Unum, ki usklajuje vatikansko razvojno pomoč. Od ustanovitve do konca leta 2014 je ustanova za projekte razvojne pomoče namenila že 36 milijonov ameriških dolarjev.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh