Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska založba odslej na FB in Twitterju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 12. 2020 / 09:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2020 / 06:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska založba odslej na FB in Twitterju

V Vatikanu pa jutri izide »ekumenski priročnik« za škofe vesoljne Cerkve.

FOTO: Facebook/LibreriaEditriceVaticana

Vatikanska založba LEV (Libreria Editrice Vaticana) je po novem navzoča tudi na družbenih omrežjih: pri založbi so odprli svoj profil na Facebooku in Twitterju, poroča spletni portal Vatican News.

»Vatikanska založba želi vse bolj posredovati in spodbujati krščansko kulturo,« je odločitev pristojnih utemeljil vodja založbe, Giulio Cesareo. Deljenje vsebin na Facebooku in Twitterju bo omogočalo večjo interakcijo med uporabniki in bo nudilo priložnost za še učinkovitejše širjenje papeževih besed in dokumentov vatikanskih uradov.

Založba LEV je pred mesecem dni prenovila svojo spletno stran. Temeljno poslanstvo založbe je objava tiskanih dokumentov papeža in Svetega sedeža. Vatikanska založba razpolaga tudi z avtorskimi pravicami vseh papeževih objav.

Vatikan objavlja ekumenski priročnik za škofe

Z vatikanskega tiskovnega urada pa so sporočili, da jutri v Vatikanu izide priročnik za katoliške škofe, kako negovati odnos z drugimi veroizpovedmi. Dokument z naslovom »Škof in edinost kristjanov – ekumenski vademekum« bosta predstavila kardinala Kurt Koch, predsednik Papeškega sveta za pospeševanje edinosti med kristjani, in Marc Ouellet, prefekt Kongregacije za škofe.

Papež Frančišek je omenjeni vademekum napovedal konec letošnjega maja. Škofom naj bi služil kot »rdeča nit pri udejanjanju njihove ekumenske odgovornosti«, kot je sveti oče zapisal v sporočilu kardinalu Kochu ob 25. obletnici izida ekumenske okrožnice Ut unum sint (Da bi bili eno). Predstavitve novega dokumenta se bosta udeležila tudi kardinala Luis Tagle s Kongregacije za misijone in Leonardo Sandri s Kongregacije za vzhodne Cerkve; oba sta namreč pristojna za škofe na omenjenih območjih.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh