Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski kriket na medverskem turnirju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 04. 2017 / 09:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski kriket na medverskem turnirju

Moštvo se bo v Fatimi pomerilo z muslimanskimi, hindujskimi in judovskimi igralci.

Vatikanska ekipa za kriket se bo v portugalski Fatimi pomerila z muslimanskimi, hindujskimi in judovskimi igralci. Kot so sporočili iz Vatikana, se je »Kriket klub sv. Petra« včeraj odpravil na medverski turnir, ki ga v teh dneh prirejajo v Marijinem romarskem središču. Vatikanski športniki, ki se na uradnih posnetkih predstavljajo s kolarji, na Portugalsko potujejo le nekaj dni pred papežem, ki bo Fatimo obiskal 12. in 13. maja.

Člani »Kriket kluba sv. Petra« so duhovniki, diakoni in bogoslovci iz Indije, Pakistana in Velike Britanije, ki študirajo na različnih papeških univerzah v Rimu. Kot so pojasnili v Vatikanu, je cilj leta 2013 ustanovljene ekipe spodbujanje medverskega dialoga.

Ekumenski in medverski turnir v kriketu z naslovom »Luč vere« je bil prvič organiziran na pobudo nekdanjega ambasadorja Avstralije pri Svetem sedežu, Johna McCarthyja, z namenom, da bi »gradili mostove med verami in kulturami« preko športa«. Letošnji turnir na Portugalskem prirejajo v okviru praznovanja stote obletnice prikazovanj v Fatimi, zato bodo tudi ekipe, ki sodelujejo na turnirju, prvi dan preživele v tamkajšnjem svetišču.

Prvi tovrstni turnir v kriketu so priredili septembra leta 2014 v Angliji, pred odhodom nanj pa je vatikansko v zasebno avdienco sprejel tudi papež Frančišek.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh