Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski muzeji tudi meseca oktobra odprti ob petkih zvečer

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 07. 10. 2009 / 06:24
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski muzeji tudi meseca oktobra odprti ob petkih zvečer

Ogled znamenitosti v soju bakel

Vatikanski muzeji bodo tudi meseca oktobra izjemoma odprti ob petkih zvečer, in sicer od 19. do 23. ure. Obiskovalci si bodo takrat nekatere znamenitosti, razstavljene v muzejih in zunaj njih, ogledali v soju bakel, prav tako pa bodo lahko prisluhnili večernim predavanjem.

Ta petek bo spregovorila skrbnica oddelka umetnosti 19. in 20. stoletja v Vatikanskih muzejih Micol Forti, ki bo predavala o sodobni umetnosti v omenjenih muzejih, prihodnji petek pa bo skrbnica oddelka za egipčanske in bližnjevzhodne starine na papeškem dvorišču govorila o faraonih.

23. oktobra bo predaval asistent oddelka za bizantinsko in srednjeveško umentost v Vatikanskih muzejih Petro Beresh, ki bo govoril o pomenu ikon, 30. oktobra pa univerzitetni profesor rimske antike in svetovalec Vatikanskih muzejev Ivan Di Stefano Manzella, ki bo govoril o božanstvih in cesarjih v umetnosti.

Večerni ogled vatikanskih muzejev je potrebno vnaprej rezervirati, medtem ko se je predavanj mogoče udeležiti brez predhodne rezervacije.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh