Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski urad predstavil 'verski zvitek' za romarje

Za vas piše:
M. M. Š. / CNA
Objava: 16. 11. 2012 / 09:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski urad predstavil 'verski zvitek' za romarje

V počastitev leta vere lahko romarji v Rimu svoja razmišljanja o daru vere odslej zapišejo na poseben zvitek v Vatikanskem romarskem uradu.

V počastitev leta vere lahko romarji v Rimu svoja razmišljanja o daru vere odslej zapišejo na poseben zvitek v Vatikanskem romarskem uradu. »Ker smo ravno v letu vere, bodo ljudje močneje doživljali izkušnjo osebne vere«, je prepričan direktor omenjenega urada, p. Cesare Atuire, po včerajšnji predstavitvi ‘verskega zvitka’. “Zato smo se odločili za to pobudo, da ljudje lahko stvari dejansko zapišejo, svoje misli, svoja čustva, svoj pogled na to, kaj jih vera resnično pomeni.”

Vsi zapisi, ki se bodo uslužbencem v romarskem uradu zdeli najbolj navdihujoči, bodo objavljeni v spletnem dnevniku na naslovu www.jospers.travel. P. Atuire je izrazil upanje, da bodo s tem ‘ustvarili malo skupnost, kjer bomo med seboj lahko delili izkušnjo vere’.

Zvitek je oblikovala newyorška arhitektka Isabella Mancini, postavljen pa je v romarskem uradu zahodno od Trga sv. Petra v Vatikanu. Oblikovan je kot škatla z zvitkom papirja, na vrhu pa je tudi prostor za molitvene namene romarjev. Te bodo zbirali, prebirali in zanje molili vsak mesec v letu vere med sveto mašo v baziliki sv. Petra.

Romarski urad bo objavljal posnetke na spletnem portalu YouTube, tako da si bodo ljudje lahko tudi ogledali bogoslužje, darovano po njihovem namenu. “Gre za novo izkušnjo, da vzpostavimo stik z lastno vero”, je pojasnil nadškof Rino Fisichella s Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije. Nadškof je izrazil upanje, da bo zvitek romarjem pomagal pri razvoju ‘resnično vesoljne katoliške izkušnje vere’.

Nadškof Fisichella je bil med prvimi, ki so svoje misli zaupali verskemu zvitku. Zapisal je, da je ‘vera odgovor, ne le eden izmed odgovorov’ na vprašanje o pomenu življenja, saj omogoča ‘osebno srečanje z Jezusom Kristusom, Božjim sinom’.

Foto: CNA

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh