Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kot sto duhovnikov na olimpijskih igrah v Sočiju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 02. 2014 / 09:59
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več kot sto duhovnikov na olimpijskih igrah v Sočiju

Za potrebe vernih udeležencev OI so na voljo tri medverska središča in prostori za molitev.

Več kot sto duhovnikov petih največjih svetovnih religij bo na voljo udeležencem zimskih olimpijskih iger med 7. in 23. februarjem in paraolimpijskih iger med 7. in 16. marcem v Sočiju. »Duhovniki so pristojni tako za duševno kot tudi za duhovno oskrbo športnikov, pa tudi gostov in obiskovalcev«, so včeraj pojasnili na uradnem tiskovnem predstavništvu zimskih olimpijskih iger.

Za potrebe vernikov so na voljo tri medverska središča v okoliških obalnih krajih in prostori za molitev v gorskem območju. Rednih bogoslužij prireditelji velikega športnega dogodka ne načrtujejo. Katoliško duhovno oskrbo je prevzela župnija v Sočiju, ki je bila ustanovljena leta 1997.

Judovska skupnost je v Soči poslala dvanajst rabinov z vsega sveta, ki govorijo španski, francoski, angleški in hebrejski jezik. Združenje judovskih skupnosti v Rusiji je svojim vernikom zagotovilo, da bodo v olimpijski vasi deležni tudi ustrezne »košer« prehrane.

Moskovski pravoslavni patriarh Kiril I. pa je včeraj obhajal bogoslužje za rusko olimpijsko ekipo. Kot je dejal v nagovoru, bo »navijal za vse«, ruskim, beloruskim, ukrajinskim in moldavskim športnikom pa je zagotovil svojo podporo v molitvi. Obenem je izrazil upanje, da bi čim več sodelujočih »stalo tudi na zmagovalnih stopničkah«.

»Prepričan sem, da vam bo Bog stal ob strani in da se boste uspešno in dostojanstveno udeležili olimpijskih iger«, je še povedal patriarh Kiril. Ko športnik stoji na startu, je ključ do uspeha njegova notranja duhovna moč. Včerajšnje bogoslužje so ruski športniki obhajali v pravoslavni cerkvi na robu olimpijskega parka, 43 m visoko vrhunsko gradnjo v bizantinskem slogu pa prebivalci letovišča ob Črnem morju imenujejo kar »olimpijska cerkev«.

Vir: Kathpress / www.asianews.it

Foto: AsiaNews

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh