Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več primerov utopitev

Za vas piše:
M. M.
Objava: 17. 08. 2021 / 16:18
Oznake: Nesreča
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.08.2021 / 16:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Več primerov utopitev
Za svojo varnost na in ob morju smo odgovorni sami. FOTO: Andrej Praznik

Več primerov utopitev

Na območju Policijske uprave Koper so v letošnjem poletju obravnavali več utopitev, ki so povezane z nadpovprečnimi temperaturami ozračja in neprevidnim ravnanjem.

Vzrokov za utopitev je več, med njimi pa so različne bolezni in žal tudi alkohol, ugotavljajo na PU Koper. Od 1. junija do danes so bili že 16-krat obveščeni, da se nekdo utaplja v morju. Vsem so takoj pomagali, kljub temu pa je osem oseb žal izgubilo življenje. Zadnji primer utopitve so obravnavali v ponedeljek popoldne.

Ne na plažo v vročini

Ob tem ni odveč še enkrat opozoriti ne nekaj preprostih nasvetov, ki lahko preprečijo utopitev, kot so izogibanje vročini na plaži med 12. in 17. uro ter izogibanje najhujšemu soncu starejših in bolnih ter pitje tekočine (predvsem vode).

V vodo naj ne bi šli pod vplivom alkohola ter ko smo vroči in potni. Telo se mora namreč postopno privaditi na temperaturo vode.

Poskrbite za otroke in varnost premoženja

Ob druženju in plavanju v vodi bodimo pozorni na najmlajše. Otrok ne puščajte brez varstva pri obali ali bregovih jezer, rek, še manj v vodi. Otroci namreč ne poznajo nevarnosti. Ob tem pa poskrbite tudi za svoje premoženje in vrednih stvari ne puščajte brez nadzora.

Nalaganje
Nazaj na vrh