Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vedno več mladih Francozov verjame v obstoj Boga

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 04. 2018 / 07:29
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.04.2018 / 09:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vedno več mladih Francozov verjame v obstoj Boga

Narašča tudi delež Francozov med 18 in 30 let, ki čutijo pripadnost določeni veroizpovedi.

Za več kot polovico mladih Francozov je obstoj Boga gotov ali pa vsaj verjeten. Tako so pokazali izsledki ankete, ki so jo pred časom izvedli francoski časnik La Croix, ustanova Jeana Rodhaina in Francoska škofovska konferenca, v njej pa so sodelovali mladi v starosti od 18 do 30 let. S tem je odstotek izprašanih, ki verujejo v Boga, v zadnjih dveh letih zrasel s 46 na 52 %. Obenem je 43 % anketirancev priznalo, da je dandanes v Franciji zelo težko biti veren.



V preteklih desetih letih se je občutno povečal tudi odstotek mladih Francozov, ki čutijo pripadnost določeni veroizpovedi: s 34 % v letu 2008 na 57 % leta 2018. Okoli 19 % izprašanih je navedlo, da so se vsaj enkrat že udeležili verskega srečanja ali romanja. 24 % jih po svetovnem spletu iskalo informacije o religijah. Delež izprašanih, ki izključujejo obstoj Boga, je v preteklih dveh letih s 23 padel na 19 %.

»Ta generacija je bolj pragmatična in manj ideološka kot njene predhodnice,« je dejal rektor Katoliškega inštituta v Parizu (ICP), Philippe Bordeyne. Za mlade imajo molitev in verska srečanja estetsko razsežnost. Tudi mladi, ki ne verujejo v Boga, cenijo obisk bogoslužja kot kulturnega dogodka.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh