Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočna poslanica škofov [VIDEO]

Objava: 02. 04. 2021 / 20:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.04.2021 / 10:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Velikonočna poslanica škofov [VIDEO]

Velikonočna poslanica škofov [VIDEO]

»Enkrat v blagodejnosti, sedaj v preizkušnjah – še zmeraj pa je tu velika noč!«

Eno je gotovo: dobrotnost, solidarnost in služenje, ki jih hvaležno občudujemo pri varuhih zdravja in blagostanja, molitve in bogoslužij, še zmeraj hodijo med nami kot angelski znanilci vstajenja. FOTO: SŠK



Že lanska velika noč je zaradi epidemije novega koronavirusa in ukrepov za zamejitev širjenja okužb minila brez bogoslužij z občestvom in bila zaznamovana s posebno preizkušnjo svetovnih razsežnosti, na kar je v velikonočni poslanici slovenskih škofov takrat opozoril tudi njen avtor, koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak.

Tedaj je v poslanici čestital vsem strokovnim službam in civilnim oblastem in se jim zahvalil za vse napore. »Gospod naj vam povrne vaš trud in nas usliši, da k nam zopet pridejo časi olajšanja,« je lani zapisal škof Bizjak.

Njegove lanske besede so aktualne tudi letos, ko se je pod velikonočno poslanico slovenskih škofov podpisal murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Spomnil se je vseh umrlih za koronavirusom in izpostavil, da kljub žalosti »svoja hrepenenja po nesmrtnosti utemeljujemo na veliki noči v veri, da se vse preizkušnje stekalo v Kristusovo zmago nad smrtjo.«

Velikonočno poslanico slovenskih škofov za letos 2021, ki jo je napisal škof Štumpf, v nadaljevanju objavljamo v celoti.


Pod letošnjo velikonočno poslanico slovenskih škofov se je podpisal murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. FOTO: SŠK


VELIKONOČNA POSLANICA SLOVENSKIH ŠKOFOV 2021

V prečudoviti moči velike noči hodimo tudi Slovenci od postaje do postaje mejnikov – enkrat v blagodejnosti, drugič v preizkušnjah –, da bi ohranili življenje in mladim omogočili dostojno prihodnost.

Zaradi neuničljivega upanja smo se pred 30 leti odločili za samostojno Slovenijo. To smo hoteli, ker smo tega vredni.

Že dobro leto pa premagujemo velike težave zaradi epidemije novega virusa. Kaj nas še čaka, ne moremo vedeti. Eno je gotovo: dobrotnost, solidarnost in služenje, ki jih hvaležno občudujemo pri varuhih zdravja in blagostanja, molitve in bogoslužij, še zmeraj hodijo med nami kot angelski znanilci vstajenja. Ti dobrotniki nam ohranjajo upanje.



Mnogi naši bližnji so že morali napraviti zadnjo stopinjo – do groba. Čeprav smo žalostni, svoja hrepenenja po nesmrtnosti utemeljujemo na veliki noči, ker verujemo, da se vse preizkušnje stekajo v Kristusovo zmago nad smrtjo.

Škof dr. Jožef Smej je zmeraj opogumljal: »Skrivnosti trpečih src ne poznajo zatona. Odrešilne so in zato tudi večne.«

V tej zaupljivi veri škofje voščimo blagoslovljeno Veliko noč vsem prebivalcem Slovenije, zamejcem in tistim, ki živite v tujini; posebej pa bolnim in trpečim.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh