Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Velikonočni ponedeljek je veliko več kot le dela prost dan’

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 10. 04. 2012 / 08:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Velikonočni ponedeljek je veliko več kot le dela prost dan’

Benedikt XVI. poziva k ohranitvi verskega značaja včerajšnjega praznika.

Papež Benedikt XVI. je vernike pozval, naj si prizadevajo za ohranitev verskega značaja velikonočnega ponedeljka. Ta je v številnih državah dela prost dan, toda dejanskega razloga za ta praznik ne bi smeli nikoli pozabiti, je sveti oče dejal v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo v letni papeški rezidenci v Castel Gandolfu. Razlog za omenjeni praznik je namreč Kristusovo vstajenje, je poudaril Benedikt XVI. pred več sto romarji, ki so mu prisluhnili na notranjem dvorišču letne rezidence.

O samem vstajenju v evangelijih sicer ne beremo, kar pa ne pomeni, da je kaj manj resnično, je dejal papež. Ostaja le skrivnost, ki presega meje človekovega razumevanja. Z vstajenjem je namreč podobno kot z žarečo svetlobo, ki je ne moremo neposredno opazovati, ne da bi nas ob tem oslepila.

Benedikt XVI. je vsem prisotnim romarjem izrekel prisrčne pozdrave in dodal, da velikonočno sporočilo prinaša upanje: Jezus živi in ima moč, da premaga greh in smrt. Sveti oče je prvikrat v tem letu molil tudi molitev Raduj se, kraljica nebeška, ki v velikonočnem času nadomesti sicer običajno molitev angelovega češčenja.

Papež je v svojo letno rezidenco prispel v nedeljo popoldan, v Castel Gandolfu pa bo preživel krajši oddih, saj je za njim izredno naporno obdobje potovanj po Mehiki in Kubi ter slovesnosti v velikem tednu in na veliko noč.

Po včerajšnji opoldanski molitvi je Benedikt XVI. v Castel Gandolfu v zasebno avdienco sprejel nekdanjega bavarskega predsednika vlade Edmunda Stoiberja. Stoiber je svetemu očetu že izročil prvo darilo za 85. rojstni dan, ki ga bo papež praznoval 16. aprila: knjigo z naslovom ‘Benedikt XVI. – znane osebnosti o papežu’, ki jo je izdal papežev osebni tajnik Georg Gänswein. Svoje misli o svetem očetu je prispevalo dvajset znanih nemških osebnosti iz sveta politike in športa ter iz cerkvenih krogov, poleg Stoiberja tudi benediktinski opat primas Notker Wolf in nekdanji vodja nemške nogometne reprezentance Franz Beckenbauer.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh