Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Verujoči v horoskop

Objava: 09. 09. 2011 / 12:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Verujoči v horoskop

Praznoverje narašča z upadom religioznega verovanja

Marca letos je španski Center za sociološke raziskave (Centro de Investigaciones Sociológicas) naredil raziskavo o vernosti mladih kristjanov v Španiji. Pokazalo se je, da je obisk svetih maš in drugih verskih obredov narastel za 2,7 %, število mladih Špancev, ki se štejejo za katoličane, pa se je ustalilo pri 74,8 %.

Med mladimi Španci je tudi 19,8 % takih, ki verjamejo v reinkarnacijo, od teh pa vsak tretji meni, da je »vera v Boga praznoverje tako kot vse ostalo«. Med njimi je v porastu tudi novo verovanje: 34,7 % jih verjame v horoskop in astrologijo, kjer »je ali bi vsaj moralo biti nekaj na tem«. 24,7 % misli isto o vedeževanju, 18, 7 % pa zaupa v vrače in čudodelnike.

In kaj pravijo na to strokovnjaki? Sociolog González-Anleo je poudaril, da gre v vsakem primeru za iskanje: »Upad religioznega verovanja ponavadi spremlja porast praznoverja.«

Po Svetovnem dnevu mladih lahko rečemo, da so bili papežev obisk in mnogi mladi verniki vsem takim dvomljivcem priča resnične vera in pravega veselja.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh