Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Video: Nedelja svete družine

Za vas piše:
Melita Košir
Objava: 24. 12. 2020 / 12:38
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.12.2020 / 18:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Video: Nedelja svete družine

Video: Nedelja svete družine

Prisluhnite odlomku iz Lukovega evangelija.

FOTO: Pexels.


Ko so se dopolnili dnevi njenega očiščevanja po Mojzesovi postavi, so ga prinesli v Jeruzalem, da bi ga postavili pred Gospoda, kakor je zapisano v Gospodovi postavi: Vsak moški prvorojenec naj se imenuje svet Gospodu, in da bi žrtvovali, kakor je rečeno v Gospodovi postavi: dve grlici ali dva golobčka.

Bil pa je v Jeruzalemu mož, ki mu je bilo ime Simeon; bil je pravičen in bogaboječ. Pričakoval je Izraelovo tolažbo in Sveti Duh je bil nad njim. In Sveti Duh mu je razodel, da ne bo videl smrti, dokler ne bo videl Gospodovega Mesija. V Duhu je prišel v tempelj. In ko so starši prinesli dete Jezusa, da bi zanj opravili vse po običaju postave, ga je tudi Simeon vzel v naročje, slavil Boga in rekel:

»Gospodar, zdaj odpuščaš svojega služabnika po svoji besedi v miru, kajti moje oči so videle tvojo rešitev, ki si jo pripravil pred obličjem vseh ljudstev: luč v razodetje poganom in slavo Izraela, tvojega ljudstva.«

Njegova oče in mati sta se čudila temu, kar se je govorilo o njem. Simeon jih je blagoslovil in rekel Mariji, njegovi materi: »Glej, ta je postavljen v padec in vstajenje mnogih v Izraelu in v znamenje, ki se mu nasprotuje, in tvojo lastno dušo bo presunil meč, da se razodenejo misli mnogih src.«

Tam je bila tudi prerokinja Ana, Fanuélova hči iz Aserjevega rodu. Bila je že zelo v letih. Po svojem devištvu je sedem let preživela z možem, nato pa je kot vdova dočakala štiriinosemdeset let. Templja ni zapuščala, ampak je noč in dan s posti in molitvami služila Bogu. Prav tisto uro je stopila tja in zahvaljujoč se slavila Boga ter o njem pripovedovala vsem, ki so pričakovali odkupitev Jeruzalema.

Ko so izpolnili vse po Gospodovi postavi, so se vrnili v Galilejo, v svoje mesto Nazaret. Otrok pa je rastel in se krepil. Bil je vedno bolj poln modrosti in Božja milost je bila z njim. (Lk 2,22-40)



Mavrica želi skupaj z Liturgičnim zvezkom prinesti nedeljsko Božjo besedo do vsakega, predvsem pa jo želi približati otrokom. Pripravili smo vam posnetke nedeljskega evangelija, ki jih lahko vključite v nedeljsko molitev, z vprašanji iz Liturgičnega zvezka pa otroke spodbudite k razmišljanju in življenju po Božji besedi.

Naj vam Božja beseda prinaša moč in tolažbo. Delite med svoje prijatelje, da bo veselo oznanilo Gospodove Besede doseglo še koga!

Produkcija: Revija Mavrica.
Bere: Melita Košir, urednica Mavrice.
Ilustracija: Ana Zavadlav.


Preberite še:
- Video: Evangelij 1. adventne nedelje
- Video: Evangelij 2. adventne nedelje
- Video: Evangelij 3. adventne nedelje
- Video: Evangelij 4. adventne nedelje

Kupi v trgovini

Če bi poznali Božji dar
Duhovna rast
13,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh