Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Video: Evangelij 2. adventne nedelje

Za vas piše:
Melita Košir
Objava: 04. 12. 2020 / 14:14
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2020 / 14:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Video: Evangelij 2. adventne nedelje

Video: Evangelij 2. adventne nedelje

Prisluhnite evangeliju 2. adventne nedelje, ki ga prebira deklica Larisa.

FOTO: Pexels.


»Začetek evangelija Jezusa Kristusa, Božjega Sina; kakor je zapisano pri preroku Izaiju: Glej, pošiljam svojega glasnika pred tvojim obličjem, ki bo pripravil tvojo pot. Glas vpijočega v puščavi: Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze! Tako se je pojavil Janez Krstnik v puščavi in je oznanjal krst spreobrnjenja v odpuščanje grehov. K njemu je prihajala vsa judejska dežela in vsi Jeruzalemčani. Dajali so se mu krstiti v reki Jordan in priznavali svoje grehe. Janez je bil oblečen v kameljo dlako in imel usnjen pas okoli ledij. Jedel je kobilice in divji med. Oznanjal je: »Za menoj pride močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi se sklonil pred njim in mu odvezal jermen njegovih sandal. Jaz sem vas krstil v vodi, on pa vas bo krstil v Svetem Duhu.« (Mr 1,1-8)

Mavrica želi skupaj z Liturgičnim zvezkom prinesti nedeljsko Božjo besedo do vsakega, predvsem pa jo želi približati otrokom. Pripravili smo vam posnetke nedeljskega evangelija, ki jih lahko vključite v nedeljsko molitev, z vprašanji iz Liturgičnega zvezka pa otroke spodbudite k razmišljanju in življenju po Božji besedi.

Naj vam Božja beseda prinaša moč in tolažbo. Delite med svoje prijatelje, da bo veselo oznanilo Gospodove Besede doseglo še koga!



Produkcija: Revija Mavrica.
Bere: Deklica Larisa iz Slomškove Ponikve.
Ilustracije: Bojana Dimitrovski, Ana Zavadlav.


Preberite še:
- Evangelij prve adventne nedelje (VIDEO)

Kupi v trgovini

Knjiga meseca januarja
Klic k usmiljenju
Duhovna rast
23,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh