Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Virtualno srečanje Janeza Janše in Alexandra Schallenberga

Za vas piše:
T. M.
Objava: 30. 11. 2021 / 18:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2021 / 18:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Virtualno srečanje Janeza Janše in Alexandra Schallenberga
Premier Janez Janša je danes prek videokonference govoril z avstrijskim kanclerjem Alexandrom Schallenbergom. FOTO: Tatjana Splichal.

Virtualno srečanje Janeza Janše in Alexandra Schallenberga

Janša in Schallenberg sta danes, 30. novembra, govorila o epidemiji koronavirusa ter tudi o novi koronavirusni različici omikron, pri čemer sta poudarila pomen cepljenja s poživitvenim odmerkom.

Sogovornika sta ocenila epidemiološke razmere ter si izmenjala informacije in izkušnje z ukrepi, namenjenimi zajezitvi novega koronavirusa, ter njihovimi učinki. 

Schallenberg je na Twitterju zapisal, da sta se z Janšo strinjala o pomenu cepljenja s poživitvenim odmerkom proti covidu-19 spričo nove koronavirusne različice omikron. Okužbo s to različico so sicer v Avstriji že potrdili, v Sloveniji pa še ne.

Dogajanje na belorusko-poljski meji in Zahodnem Balkanu

V okviru priprav na decembrski vrh Evropske unije sta predsednika vlad Slovenije in Avstrije govorila tudi o problemu nezakonitih migracij in razmerah na belorusko-poljski meji ter naraščajočih cenah energije.

Razpravljala sta še o razmerah v regiji Zahodnega Balkana, dinamiki širitve EU in vprašanju širitve schengenskega območja. Strinjala sta se, da je za okrepitev reformnih prizadevanj v državah Zahodnega Balkana nujno potrebna še bolj konkretno oprijemljiva perspektiva članstva v EU.

Prvo »srečanje« Janše in Schallenberga

To je bilo prvo srečanje Janše in Schallenberga, odkar je ta oktobra letos prevzel položaj avstrijskega kanclerja. Načrtoval je sicer obisk v Sloveniji, a je pot zaradi epidemije in z njo povezanih ukrepov odpovedal.

Pred tem se je avstrijski kancler prek videopovezave pogovarjal tudi s češkim premierjem Andrejem Babišem in izraelskim premierjem Naftalijem Benetom. Tudi z njima je govoril epidemiji in različici omikron. Strinjali so se o pomenu cepljenja, vključno s poživitvenimi odmerki, je na Twitterju zapisal avstrijski kancler.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh