Zapri
Iskanje

Višji nadškof Ševčuk: najbolj boleče so razmere v Mariupolu

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 13. 04. 2022 / 08:36
Oznake: Cerkev, Škof, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.04.2022 / 08:45
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Višji nadškof Ševčuk: najbolj boleče so razmere v Mariupolu

Višji nadškof Ševčuk: najbolj boleče so razmere v Mariupolu
Višji nadškof Ševčuk: Mariupol, pristaniško mesto na jugu Ukrajine, je že več kot 48 dni tarča neusmiljenih zračnih napadov ruske vojske. FOTO: Facebook/zajem zaslona
Kijevski višji nadškof žaluje za številnimi smrtnimi žrtvami v Mariupolu: pristaniško mesto na jugu Ukrajine je že več kot 48 dni tarča neusmiljenih zračnih napadov ruske vojske.

Donacija za Ukrajino TUKAJ.

Natančno število mrtvih prebivalcev mesta zaenkrat ni znano, je po navedbah spletnega portala Vatican News v včerajšnjem video nagovoru dejal voditelj ukrajinske Grško-katoliške cerkve Svjatoslav Ševčuk.

Župan Mariupola je objavil število mrtvih, ki po uradnih podatkih znaša okoli deset tisoč civilistov, je povedal Ševčuk. »To mesto mučencev in junakov je simbol stanovitnosti naše domovine,« je v video nagovoru dodal cerkveni dostojanstvenik.

Vsi skupaj kot narod moramo narediti vse, kar je v naši moči, da rešimo človeška življenja in ustavimo morilsko roko agresorja ter celo v obrambi spoštujemo Božjo zapoved 'Ne ubijaj'.

Višji nadškof je v dnevni spodbudi vernikom premišljeval tudi o Božji zapovedi »Ne ubijaj«: »Zato moramo vsi skupaj kot narod narediti vse, kar je v naši moči, da rešimo človeška življenja in ustavimo morilsko roko agresorja ter celo v obrambi spoštujemo Božjo zapoved 'Ne ubijaj',« je poudaril Ševčuk.

Deklica iz Mariupola med begom iz mesta. FOTO: Vatican Media

V teh dneh ga je povsem pretresla zgodba o deklici iz Mariupola po imenu Kira Čebenko, ki so jo skupaj z materjo rešili iz tega kraja smrti na ukrajinskih tleh. 4-letna deklica je sama pripovedovala, kako je stopila na mino in jo je razneslo. »Toda Kira je še vedno živa in deklica nam pove, da je močno krvavela,« je pojasnil višji nadškof. »Danes molimo k Bogu, ki je vir življenja. Bog, pomagaj nam ustaviti vojno v Ukrajini. Nauči vse ljudi, naj ne ubijajo, naj vsi razumemo, kaj nam veleva Tvoja postava: 'Danes vam ponujam dobro in zlo, življenje in smrt', izberite dobro in živite.«

Danes, v tem kritičnem obdobju, se bo človeštvo moralo odločiti »in vsakdo, ki bo izbral življenje, je dolžan podpreti Ukrajino,« je višji nadškof Ševčuk sklenil torkov video nagovor.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh