Zapri
Iskanje

Vlada se bo odpovedala dajatvam pri ceni dizla na avtocestnem križu

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 22. 06. 2022 / 15:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2022 / 15:51
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vlada se bo odpovedala dajatvam pri ceni dizla na avtocestnem križu

Vlada se bo odpovedala dajatvam pri ceni dizla na avtocestnem križu
Vlada se bo z napovedanima uredbama odpovedala dajatvam pri ceni dizla na bencinskih črpalkah na avtocestnem križu. FOTO: Pexels.
Vlada bo po napovedih infrastrukturnega ministra Bojana Kumra v četrtek sprejela uredbi, s katerima se bo odpovedala dajatvam pri ceni dizla na bencinskih črpalkah na avtocestnem križu. Prispevki za bencin bodo ostali. Od trgovcev z naftnimi derivati pa vlada pričakuje, da se konkurenčno prilagodijo tudi marži, ki na avtocestah ni regulirana.

O cenah pogonskih goriv na bencinskih servisih na avtocestnem križu je minister Kumer danes razpravljal s predstavniki sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. »Vesel sem, da smo dosegli dogovor, da bodo avtoprevozniki še naprej točili gorivo na avtocestah in pod kakšnimi pogoji,« je v izjavi za javnost danes povedal Kumer.

Znižanje cene bo veljalo za domače in tuje prevoznike

Glavni dogovor je, da se bo vlada odpovedala tudi na bencinskih servisih na avtocestnem križu vseh okoljskih dajatev. »S tem bomo dosegli znižanje maloprodajne cene za vse prevoznike, ne samo slovenske, tudi tuje,« je dejal Kumer in dodal, da gre za dizel. Prispevki na bencin na avtocestnem križu ostanejo.

Stanje kmalu normalizirano

»Razlika v ceni goriv bo šla v breme države, naša pričakovanja do naftnih trgovcev pa so, da čim prej zagotovijo nemoteno oskrbo, kar je njihovo osnovno poslanstvo. Zagotovili so nam, da se bo zadeva iz ure v uro popravila in bi se lahko v roku nekaj ur stanje normaliziralo,« je še napovedal.

Po Kumrovih besedah želijo imeti končne maloprodajne ceste za vse, tako znotraj kot zunaj avtocestnega križa in želijo, da naftni trgovci prilagajajo svojo maržo kljub temu, da ni regulirana, da bo čim bolj podobna tisti marži, ki je regulirana, je poročala STA.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh