Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada ustanovila službo za digitalno preobrazbo

Za vas piše:
T. M.
Objava: 22. 07. 2021 / 19:04
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2021 / 10:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada ustanovila službo za digitalno preobrazbo
Mark Boris Andrijanič. FOTO: STA.

Vlada ustanovila službo za digitalno preobrazbo

Naloga službe bo usklajevati, usmerjati in pospeševati uresničevanje že pripravljenih ukrepov za digitalizacijo, pa tudi ostalih aktivnosti države na tem področju.

Državni zbor je prejšnji teden imenoval Marka Borisa Andrijaniča za ministra brez listnice, pristojnega za digitalno preobrazbo, vlada pa je v četrtek, 22. julija, ustanovila službo za digitalno preobrazbo. 

Andrijanič je pretekli teden petek na zaslišanju pred odborom državnega zbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo povedal, da imajo podobne vladne službe oziroma celo ministrstva številne najrazvitejše države na svetu. 

Obljublja, da bo kot minister za digitalno preobrazbo storil vse, da digitalizacija postane naša nacionalna prioriteta in projekt, ki povezuje celotno družbo in politiko.

Kot ključni cilj, za katerega se bo zavzemal na položaju ministra, je izpostavil uresničitev čim več od prvih 40 rešitev za digitalizacijo s področij javne uprave, zdravstva, izobraževanja in gospodarstva, ki jih je strateški svet za digitalizacijo predstavil junija.

Kakšne bodo naloge službe? 

»Naloge službe vlade za digitalno preobrazbo bodo spremljati in analizirati postopek digitalne preobrazbe na državni ravni in v posameznih regijah, pripravljati strateške državne dokumente in politike s področja digitalne preobrazbe ter usklajevati in spremljati njihovo izvajanje, so po današnji seji vlade sporočili iz urada vlade za komuniciranje,« poroča STA. 

Poleg tega bo služba za digitalno preobrazbo pripravljala in usklajevala ukrepe institucij na državni ravni s področja politike digitalne preobrazbe ter spremljala in usklajevala njihovo izvajanje ter pripravljala in izvajala ključne državne projekte, ki so v skladu z državno strategijo digitalizacije in vplivajo na izboljšanje digitalnih kazalnikov. 

Služba bo tudi pripravljala, vodila in izvajala lastne projekte politike digitalne preobrazbe, financirane iz državnega proračuna in skladov EU. Nekatere naloge, med drugim v zvezi z elektronskimi storitvami javne uprave, bo opravljala v sodelovanju z ministrstvom za javno upravo. 

Kupi v trgovini

Za notranjo osvoboditev
Družbena vprašanja
14,94€
Nalaganje
Nazaj na vrh