Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nepridipravi vlomili v župnišča in odnesli nekaj sto evrov

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 07. 02. 2024 / 12:48
Oznake: Cerkev, Nemiri, Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2024 / 14:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nepridipravi vlomili v župnišča in odnesli nekaj sto evrov
Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

Nepridipravi vlomili v župnišča in odnesli nekaj sto evrov

Policija je bila danes zjutraj obveščena o vlomih v tri župnišča na severnem Primorskem. Dva od teh vlomov sta bila zabeležena na območju novogoriške mestne občine, natančneje v župniščih v Dornberku in Oseku, medtem ko se je tretji vlom zgodil v Črnem Vrhu nad Idrijo, ki spada pod Občino Idrija.

»Škoda se v tem trenutku še ocenjuje. Prav tako policija nadaljuje s preiskovanjem omenjenih vlomov,« opisuje Dean Božnik, tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave. 

Dean Božnik. FOTO: Ministrstvo za notranje zadeve 

Nepridiprave v Dornberku zalotil župnik 

V vseh treh primerih so vlomilci v župnišča vdrli skozi okno. V Dornberku je nepridiprave zalotil župnik in jih tudi pregnal, vseeno pa so ukradli nekaj sto evrov. Policija je o vseh treh vlomih obvestila pristojne pravosodne organe, se pravi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so zapisali na spletni strani radia Robin. 

Da bi čimprej razjasnili okoliščine vlomov in prišli na sled storilcem, policija objavlja naslednji poziv: »Očividce, ki bi policiji lahko nudili koristne informacije pri preiskavi teh okoliščin, vlomov v objekte na Goriškem in Idrijskem naprošamo, da nemudoma pokličejo na telefonsko številko policije (113) oziroma na najbližjo policijsko postajo. Prav tako lahko pokličete tudi na anonimni telefon policije (080 1200)«. 

Nalaganje
Nazaj na vrh