Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Božja prenova - Onkraj meja župnije


Novo
Duhovna rast

Božja prenova - Onkraj meja župnije

James Mallon

Poseben poudarek je na odnosu med župnijo, ki sprejme svojo misijonsko identiteto, ter škofijo, ki je bistven za obroditev trajnih sadov. Več
39,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Božja prenova - Onkraj meja župnije
Božja prenova - Onkraj meja župnije
39,90€

Lastnosti

Koda: 9789610410003
Avtor: James Mallon
Avtor prevoda: Rok Blažič
Založba: Družina
Leto izdaje: 2023
Število strani: 384
Vezava: trda
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-1000-3

O izdelku

James Mallon je kanadski duhovnik in izredno cenjen svetovalec pri prenavljanju župnijskih struktur in uresničevanju vizije nove evangelizacije. V knjigi Božja prenova – Od vzdrževanja do misijona v župniji je z bralci delil številne razmisleke in možnosti za poživitev župnijskih skupnosti. Tudi v drugi knjigi na podlagi Svetega pisma in katoliškega izročila razmišlja, kaj pomeni biti »misijonarska Cerkev« ter pretresa izzive, s katerimi se Cerkev sooča v današnjem času. Poseben poudarek namenja obravnavi odnosa med župnijo, ki sprejme svojo misijonsko identiteto, ter škofijo, ki je bistven za obroditev trajnih sadov.


Odlomek iz knjige:

Cerkev se namreč zbira okoli škofa, ki je vrhovni pastir. Zato je katedra (ali sedež) škofa simbol njegove avtoritete in zato ima škofijska katedrala ali stolnica primat v škofiji. Župnije so torej verska občestva, zbrana v edinosti s svojim škofom. V letih po objavi knjige Božja prenova smo bili deležni blagoslova, da smo lahko spremljali številne posvečene in laiške voditelje po vsem svetu ter z njimi sodelovali. V tem času smo se lahko o nečem prepričali: ko župnija prevzame misijonski pristop, sta njen uspeh in njena rodovitnost popolnoma odvisna od škofijskega vodstva.

Nazaj na vrh