Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izbrane vsebine: verski program na TV in radiu (21.-27. oktober)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 20. 10. 2023 / 13:41
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2023 / 14:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Izbrane vsebine: verski program na TV in radiu (21.-27. oktober)
FOTO: Tatjana Splichal

Izbrane vsebine: verski program na TV in radiu (21.-27. oktober)

Izbor TV in radijskih oddaj, ki si jih boste lahko ogledali oz. jim prisluhnili od sobote, 21., do petka, 27. oktobra. Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

Nismo pozabili na vas

Zgodbe prizadetih v poplavah

Radio Ognjišče v soboto, 21. 10., ves dan

Grozljive slike divjanja narave bledijo, toda ne ljudem na območjih, ki še danes nemočno opazujejo posledice. Po dobrih dveh mesecih se vnovič odpravljamo na obisk s sporočilom: »Nismo pozabili na vas.« Skupaj s Slovensko Karitas bomo zbirali sredstva za prizadete v poplavah. Nakažete lahko tudi s pomočjo QR kode na zgornji sliki. Naši sodelavci se bodo ves dan javljali s področij, ki so jih avgusta prizadele poplave. V oddaji Naš gost ob 17.00 pa boste slišali pogovor z Marjanom Pipenbaherjem, mostograditeljem, ki je prevzel vodenje sveta vlade za obnovo po poplavah. Kako se je začela njegova ljubezen do inženirskega poklica, kaj mu pomenijo mostovi, kateri slovenski most vzbuja pri njem največ občudovanja, katere besede v družbi ga prizadenejo, ponudbo katere države za selitev je pred kratkim zavrnil, predvsem pa, kako se bo treba po njegovem mnenju lotiti sanacije po poplavah. »Slovenija ima priložnost za nov začetek, če jo bomo le znali izkoristiti, bo pa treba delati,« je dejal. Marjan Pipenbaher je pravi ambasador vseživljenjskega učenja, dela po 10 – 12 ur na dan, v prostem času ogromno bere in tako ostaja v stiku z napredkom. Čeprav je njegov delovnik poln, si želi, da bo prišel čas, ko bo lahko našel svoj mir nekje daleč proč.

Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

Težavni najstniki so izziv za vse

Za življenje 

Radio Ognjišče v soboto, 21. 10., ob 11.00 

Z dr. Urošem Perkom se bomo dotaknili poplav, oziroma žrtev poplav, saj slišimo, da obljubljena pomoč od države ni prišla pravočasno. Kaj je prava solidarnost in kako jo pokažemo? V drugem delu oddaje pa je beseda tekla o težavnih najstnikih in izzivih tako za starše kot za odraščajoče ljudi.

Krščanstvo kot vera upanja in ljubezni do Boga in človeka

Sledi večnosti

Radio Slovenija Prvi v soboto, 21. 10, ob 19.00 

Kristjanke in kristjani, ki pripadajo občestvu protestantske Adventistične cerkve na Slovenskem: Dragica Kuzma iz Ljubljane, Matjaž Šimenc iz Mengša, Teja Drevenšek iz Maribora in Tom Drevenšek iz Kopra bodo govorili o krščanstvu kot veri ljubezni, osebne svobode in upanja.

Na misijonsko nedeljo – brazilski barok

Musica sacra

Radio Ars v nedeljo, 22. 10., ob 9.25 

Z glasbo se bomo tokrat podali v Južno Ameriko, natančneje v Brazilijo, kamor so včasih pogosto odhajali misijonarji. Tam so širili krščansko vero, z njo vred tudi evropsko kulturo. Tá jim je pomenila sredstvo za širjenje vere in zato lahko danes govorimo o posebnem glasbenem fenomenu - brazilskem baroku. Za razcvet te posebne glasbe so najbolj zaslužni jezuiti, v njej pa lahko zaznamo vpliv evropskega glasbenega baroka in klasicizma, hkrati začutimo pridih značilne brazilske glasbe.

Sveta maša

Prenos

Radio Ars v nedeljo, 22. 10., ob 10.00

Prenos sv. maše iz župnije Slavina pri Postojni. Maševal bo župnik Jožef Jakopič.

Noge na poti

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 22. 10., ob 11.25 

»Goreča srca, noge na poti«. Z naslovom poslanice papež Frančišek na misijonsko nedeljo spodbuja svoje učence k dejavnostim. Ob svetopisemski zgodbi dveh učencev na poti v Emavs naj bi krščeni obnovili navdušenje za oznanjevanje evangelija. Po Jezusovi smrti sta se zbegana učenca, ki sta ga prepoznala šele ob lomljenju kruha, hitro vrnila v Jeruzalem. Tako naj tudi Kristusovi učenci, doma ali v tujini, z »Božjo besedo razplamtijo srca drugih ljudi, da gremo skupaj po poti miru in zveličanja, ki jo je Bog pripravil človeštvu,« je zapisal papež.

Da bi začutili veličino misijonskega poklica, se nam bodo oglasili tudi naši misijonarji.

Dr. Sami Al – Daghistani o predsodkih do islama

Sedmi dan

Radio Slovenija Prvi v nedeljo, 22. 10, ob 19.00 

Gostili bomo letošnjega nominiranca za Rožančevo nagrado, avtorja zbirke esejev Islam in Ljubezen, Pričevanja o arabsko – islamski intelektualni zgodovini dr. Samija Al – Daghistanija. Ta kot akademik preučujete islamsko kulturo, filozofijo, zgodovino in arabski jezik v tujini in na podlagi dognanj skuša preseči stereotipe o islamski veri. O stereotipih o islamu in njegovem pogledu na islam v oddaji Sedmi dan.

Vloga in zdravje starejših v družbi

Modrost v očeh 

Radio Ognjišče v torek, 24. 10., ob 20.00

Gerontološko društvo Slovenija zanimajo vprašanja starosti in staranja ter socialnega in zdravstvenega varstva. Posebno pozornost v oddaji bo dobila vitalna dolgoživost, ki je ena od njihovih sekcij. Naglašajo, da marsikaj lahko zanjo naredimo sami, saj je odvisna tudi od našega življenjskega sloga.

Kupi v trgovini

Novo
Božja prenova - Onkraj meja župnije
Duhovna rast
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh