Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Priporočamo: izbor radijskih in TV oddaj tedna (23.-30. septembra)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 22. 09. 2023 / 13:07
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2023 / 06:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Priporočamo: izbor radijskih in TV oddaj tedna (23.-30. septembra)
FOTO: Tatjana Splichal

Priporočamo: izbor radijskih in TV oddaj tedna (23.-30. septembra)

Izbor TV in radijskih oddaj, ki si jih boste lahko ogledali oz. jim prisluhnili od sobote, 23., do petka, 30. septembra. Celoten spored prelistajte v novi številki priloge Naša družina.

Ljubezen je tista, ki bo imela zadnjo besedo!

Naš gost 

Radio Ognjišče v soboto, 23. 9., ob 17.00

Docent, dr. Ivan Platovnjak je na Radiu Ognjišče pogost sogovornik, saj se kot duhovnik, predavatelj in profesor zelo poglobljeno, znanstveno in raziskovalno ukvarja s področjem duhovnosti. Rodil se je v preprosti, kmečki družini, ki mu je pomagala delati prve korake v veri. Zaznamuje ga vztrajnost, verjame v skromnost in varčnost ter ob tem zaupa, da prihodnost ni odvisna samo od naših sposobnosti, da je še Nekdo nad nami, ki vedno poskrbi za nas! O duhovniškem poklicu je začel razmišljati po prvem letniku srednje šole. Danes kot jezuit sodeluje v ekipi Ignacijevega doma duhovnosti v Ljubljani pri različnih duhovnih programih in je profesor na Teološki fakulteti v Ljubljani ter skrbnik študijskega programa Duhovno izpopolnjevanje. Opravlja še različne druge funkcije in ob tem tudi veliko piše. S p. Jožetom Roblekom sta izdala knjigo Moliti s telesom, dušo, duhom, da bi z njo pomagala tistim, ki želijo vstopiti v molitveno življenje in poglobiti svoj odnos z Bogom. Prisluhnite zanimivemu pogovoru, ki ga pripravlja Slavi Košir in vstopite v svet duhovnosti s p. Ivanom Platovnjakom!

Papeževo potovanje v Marseille

Prenos svete maše

Exodus TV v soboto, 23. 9., ob 20.00

Med 17. in 24. septembrom se bodo na Sredozemskem srečanju v Marseillu zbrali škofje iz te regije. Ob zaključku srečanja se jim bo pridružil tudi papež Frančišek. Sprejel ga bo francoski predsednik Emmanuel Macron, s katerim se bosta pogovarjala o migrantih, ki ob prečkanju morja pogosto izgubijo življenje. V prenosu v živo si boste lahko ogledali sveto mašo in zaključno sejo Mediteranskega srečanja.

Na judovski praznik Jom Kipur – z glasbo judovskega baroka

Musica sacra

Radio Ars v nedeljo, 24. 9., ob 9.30 

Jom Kipur, dan sprave in pokore, je najpomembnejši praznik in najsvetejši dan judovske religije. Datumsko je uvrščen v sedmi mesec judovskega koledarja, praznovanje se obeležuje s 25-urnim postom, delo v času Jom Kipurja pa je prepovedano. Prepovedana pa ni glasba, ki lahko praznovanje obogati in povzdigne. Tá, ki jo bomo predvajali v tokratni oddaji, je še posebej zanimiva - izvira iz časa baroka, njena avtorja sta italijanska baročna skladatelja judovskega rodu Salomon Rossi in Carlo Grossi.

Kdo praviš, da sem?

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 24. 9., ob 11.25

Največji festival mladih, Stično 2023, so tudi letos pripravili »drzni ustvarjalci, pristni pričevalci«, kakor so se organizatorji opisali. »Da bi mladi izkusili Boga,« pa je vodilo priprav evropskega novoletnega srečanja mladih, ki bo v Ljubljani. Konec meseca bodo h graditvi prihodnosti miru mlade spodbujali tudi v Rimu. Na predvečer škofovske sinode bo potekala medverska molitev »Together«. »Kdo praviš, da sem,« pa je bilo vodilo Stične; in bo tudi tema oddaje.

Pomen blaženega Antona Martina Slomška za današnji čas

Sedmi dan

Radio Ars v nedeljo, 24. 9., ob 18.05

Na dan, ko goduje blaženi Anton Martin Slomšek, bomo v oddaji Sedmi dan osvetlili njegova dela, ki še danes vplivajo na versko vzgojo in pedagoško delo v Katoliški cerkvi na Slovenskem. Spomnili bomo tudi na njegov vpliv na kulturni napredek slovenskega naroda. O tem se bomo pogovarjali z duhovnikom dr. Andrejem Šegulo s Katedre za pastoralno in oznanjevalno teologijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani. Oddajo pripravlja Matjaž Vidmar.

Kaj nas v duhu resnično vodi v prihodnost

Za sožitje 

Radio Ognjišče v torek, 26. 9., ob 20.00 

V oddaji, ki jo že vrsto let ustvarjamo s prof. dr. Jožetom Ramovšem, bomo po Slomškovi nedelji razmišljali o pomenu vseživljenjskega učenja, o vrednotah, ki osrečujejo in gradijo kakovostnejše sobivanje. Prisluhnite pogovoru ob navdihu Slomškovih misli in na drugi strani sodobnih dognanjih.

Bodo poplavljeni domovi sanirani pred zimo?

Pogovor o ...

Radio Ognjišče v sredo, 27. 9., ob 17.00

Številni ljudje trepetajo pred zimo, saj sanacije njihovih domov po avgustovskih ujmah še niso dokončane. V oddaji bomo tako osvetlili zgodbe iz terena in vas s pomočjo sodelavcev Slovenske Karitas povabili k solidarnosti in nadaljnji pomoči vsem prizadetim.

Kupi v trgovini

Novo
Božja prenova - Onkraj meja župnije
Duhovna rast
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh