Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vodja podjetja Danone prejemnik nagrade za ‘krščanski humanizem’

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 06. 06. 2012 / 21:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vodja podjetja Danone prejemnik nagrade za ‘krščanski humanizem’

Emmanuel Faber se v svoji knjigi zavzema za nove usmeritve gospodarstva in nakazuje etične smernice povezav med gospodarstvom in socialo.

Oseminštiridesetletni Emmanuel Faber, podpredsednik prehrambenega koncerna Danone, je prejemnik francoske nagrade za ‘Krščanski humanizem 2012’. Nagrado bo prejel za svojo knjigo z naslovom ‘Chemins de travers’ (Poti, ki se križajo), je poročal francoski časnik ‘La Croix’ v svoji spletni izdaji. Žirija je knjigo gospodarstvenika in podjetnika ocenila kot inovativni odgovor na trenutni gospodarski položaj, saj skuša v današnji čas vplesti krščanske vrednote in izročila. Nagrado v Franciji podeljujejo od leta 2004, in sicer za projekte, ki spodbujajo razvoj in uporabo krščanskega družbenega nauka.

Po mnenju žirije se Faber v svoji knjigi zavzema za nove usmeritve gospodarstva in nakazuje etične smernice povezav med gospodarstvom in socialo. Faber s tem odpira nove izvirne perspektive v svetu financ in podjetništva.
Emmanuel Faber se je rodil leta 1964 v francoskem Grenoblu, pri podjetju Danone pa je pristojen za finance, kadrovske zadeve in socialne inovacije. Kot še piše v poročilu francoskega časnika, je na področju razvojne politike izpeljal že številne projekte. Faber sam pojasnjuje, da ga pri njegovem delu najbolj navdihuje Nobelov nagrajenec za mir Muhammad Yunus, ki je iznašel politiko mikrokreditov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh