Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Volitve članov ŽPS predvidoma jeseni

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 01. 2021 / 06:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.01.2021 / 06:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Volitve članov ŽPS predvidoma jeseni

Volitve članov ŽPS predvidoma jeseni

Škofje so na 27. seji Stalnega sveta SŠK posebno pozornost namenili letu sv. Jožefa in letu družine.

Škofje so se na 27. seji Stalnega sveta SŠK seznanili z izvajanjem pastorale v času epidemije. FOTO: Tatjana Splichal



Na ponedeljkovi 27. seji Stalnega sveta Slovenske škofovske konference (SŠK) so se škofje seznanili z izvajanjem pastorale v času epidemije in potekom priprav na prva sveta obhajila in birme po slovenskih župnijah. V izjavi glede cepljenja proti covidu-19 so podprli vse, ki se bodo po posvetu s svojim osebnim zdravnikom odločili za cepljenje, in ta korak priporočili tudi duhovnikom, redovnicam, redovnikom in ostalim pastoralnim delavcem.

Škofje so sprejeli sklep, da se – glede na trenutno epidemiološko sliko – volitve za člane župnijskih pastoralnih svetov (ŽPS), ki bi morale biti po prvotnem scenariju že lanskega marca, predvidoma izvedejo letošnjo jesen. Dotlej se članicam in članom podaljša mandat, ŽPS pa se v dosedanji sestavi in prilagojeno razmeram redno srečujejo in delujejo.

Teološki tečaj o vlogi očetov in moških v družinah

Posebno pozornost so, kot je sporočil generalni tajnik SŠK dr. Tadej Strehovec, škofje namenili letu svetega Jožefa in letu družine, ki se bo začelo 19. marca letos, tej temi pa bo posvečen tudi letošnji Teološki tečaj v sredo, 10. marca 2021. V obliki predavanja in pogovora bo pod naslovom »Vloga očetov in moških v družinah ter njihova duhovnost v luči sv. Jožefa« potekal prek spleta.

Ob koncu seje so škofje prižgali zeleno luč tudi novi obliki molitve za zdravje v času epidemije novega koronavirusa, k molitvi pa povabili vse duhovnike, redovnice, redovnike in vernike.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Škofje spodbujajo duhovnike k cepljenju

Papež napovedal leto sv. Jožefa

Med prvimi cepljenimi tudi nadškof Kramberger

Volitve članov ŽPS bodo 22. marca

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh