Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vuelta: Primož Roglič zmagovalec četrte etape, trenutno v rdeči majici

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 23. 08. 2022 / 17:46
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2022 / 18:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vuelta: Primož Roglič zmagovalec četrte etape, trenutno v rdeči majici
FOTO: Twitter/Team Jumbo-Visma cycling

Vuelta: Primož Roglič zmagovalec četrte etape, trenutno v rdeči majici

Zmagovalec četrte etape dirke po Španiji od Vitoria-Gasteiza do Laguardie, dolge 152 km, je Primož Roglič, ki je z današnjo zmago prevzel tudi skupno vodstvo na dirki.

Slovenski kolesar si je zmago zagotovil s silovitim sprintom na zadnjem vzponu na Laguardio, potem ko je prehitel vse tekmece, predvsem Danca Madsa Pedersena, današnjo etapo povzemajo pri STA. Doslej trikratni zmagovalec Vuelte je že pred tem vodil skupino, ki je narekovala ritem zadnjih 20 kilometrov, ko so se kolesarji povzpeli še na najtežji vzpon dneva, na Puerto de Herrero.

Slovenski kolesar si je z današnjim prečkanjem ciljne črte zagotovil tudi rdečo majico vodilnega.

Vzponu na 1.100 metrov visok vrh je sledil zahteven spust v dolino, kilometer pred ciljem pa je kolesarje čakal še zadnji vzpon, ki je po napovedih odločil etapnega zmagovalca. Roglič je bil ves čas v ospredju in je čakal na priložnost za napad. Nekaj ovinkov pred koncem je skočil na čelo tekmovalcev in nihče od tekmecev mu ni mogel več slediti. Slovenski kolesar si je s prečkanjem ciljne črte zagotovil tudi rdečo majico vodilnega, v kateri je etapo sicer začel njegov moštveni sotekmovalec Italijan Edoardo Affini.

Tretje mesto v današnji etapi je za Rogličem in Pedersenom osvojil Mas. V skupnem seštevku ima zdaj Roglič na prvem mestu 13 sekund naskoka pred moštvenim sotekmovalcem Američanom Seppom Kussom, tretji pa je Britanec Ethan Hayter iz moštva Ineos Grenadiers.

Imel sem dobre noge in sem to izkoristil. Danes je bil moj srečen dan, bomo videli, kaj bo jutri.

Primož Roglič je takoj po etapi za prireditelje dirke izjavil, da je »super zadovoljen«: »To je šele začetek Vuelte, a je vedno dobro, da imaš nekaj prednosti. Ves dan sem bil v ritmu, etapa je bila hitra, ob koncu pa se je ponudila priložnost za etapno zmago. Imel sem dobre noge in sem to izkoristil. Danes je bil moj srečen dan, bomo videli, kaj bo jutri.«

Drugi slovenski udeleženec Vuelte Jan Polanc (UAE Team Emirates) je etapo končal na 55. mestu s 35 sekundami zaostanka, v skupnem seštevku je na 39. mestu.

Kupi v trgovini

Športopedija
Za otroke
25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh