Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z Mulcem na potep po Svetem pismu

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 19. 06. 2017 / 07:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Z Mulcem na potep po Svetem pismu

Gregor Čušin in Damijan Stepančič sta ustvarila strip Mulc odkriva Sveto pismo.
Mulc, ki ga mladi bralci poznajo iz revije Mavrica, se v knjigi Mulc odkriva Sveto pismo bliža birmi. Odrašča, a ostaja navihan, njegova domišljija pa neustavljiva. V prvi knjižni izdaji Mulca bomo priča enkratnim domislicam o svetopisemskih zgodbah, kakršne bi te lahko bile, če bi se po kakšnem čudnem naključju v njih znašli člani Mulčeve družine: očka, mama in trije otroci: Mulc, Avša in Duda.

Strip, ki je v velikem formatu dolg 80 barvnih strani v trdi vezavi, se začne s stvarjenjem. »V začetku ni bilo nič. Potem pa je Bog ustvaril nebo in zemljo. A vse skupaj je bilo presneto dolgočasno!«

Nato spoznavamo, kako je Bog ustvaril še ostale stvari in kar naenkrat se v rajskem vrtu znajdejo Mulc in njegova družina. Medtem ko Mulc z odprtimi usti opazuje vse živo, ki leze iz Božjega rokava, najstnica Avša išče signal za telefon. A ko postanejo lačni, se zgodi katastrofa, ko Mulc zagleda drevo sredi vrta ...!

Mulc z družino se mora posloviti od raja, zajame jih svetovni potop, pristanejo v kitovem trebuhu, ko jih riba izpljune, srečajo pastirčka Davida, skupaj z Mojzesom prečkajo puščavo (a ne vseh 40 let, ker ju ustvarjalca stripa rešita) … in nato hitro zapustijo Staro zavezo, v kateri se ves čas dogajajo razburljive stvari. Umirijo se na betlehemskih poljanah, kjer se jim zazdi, da so prišli v Obljubljeno deželo.


Ko Damijan po pomoti nad njihov hlevček nariše zvezdo repatico in se modri iz vzhoda z darovi po pomoti ustavijo pri njih, se jim nato pridružijo in obiščejo Sveto družino, se srečajo z Jezusom in od Boltežarja kupijo slona, ki jih ponese naprej v zgodbo: v Jeruzalemski tempelj, ob Galilejsko jezero …

»In kaj je bilo potem?« vprašajo Mulca pri verouku. Kaj jim Mulc odgovori, pa si preberite sami!

»Če želite, da bi vaši otroci to poletje brali, jim kupite Mulca!«




Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh