Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z zakoncema Siter in zakoncema Halas o knjigi »Svetost zakona« [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 01. 03. 2022 / 19:35
Oznake: Dogodek, Knjiga
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2022 / 21:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Z zakoncema Siter in zakoncema Halas o knjigi »Svetost zakona« [VIDEO]
Sogovorniki se bodo pogovarjali o knjigi Garyja Thomasa Svetost zakona.

Z zakoncema Siter in zakoncema Halas o knjigi »Svetost zakona« [VIDEO]

Pri Založbi Družina je lani – v prevodu Ane Pavec – izšla knjiga Svetost zakona avtorja Garyja Thomasa. Knjigo bodo predstavili in se o njej z dvema dejavnima zakonskima paroma pogovarjali v četrtek, 3. marca 2022, ob 18. uri v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Dogodek bo povezovala Tina Martinec Selan, sodelavka Aleteie in ena od voditeljic oddaje Reflektor (oktobra lani je v projektu Beremo z Družino, ki ga najdete na facebook kanalu Knjige Druzina.si, prebrala odlomek iz knjige), gostje pa bodo zakonca Vilma in Dani Siter ter zakonca Meta in Primož Halas. Za glasbeno kuliso bodo poskrbeli mladi pevci iz Selc. Vstop bo prost, dogodek pa bo potekal skladno z navodili NIJZ.

Kaj? Predstavitev in pogovor o knjigi Svetost zakona. Kje? V Galeriji Družina na Krekovem trgu v Ljubljani. Kdaj? V četrtek, 3. februarja 2022, ob 18. uri. Kdo? Vilma in Dani Siter ter Meta in Primož Halas, voditeljica Tina Martinec Selan.

Nekaj besed o sogovornikih

Vilma in Dani Siter sta ustanovitelja in voditelja društva Družina in življenje (DIŽ). Vilma je sicer zdravnica, specialistka splošne prakse z 20-letnimi delovnimi izkušnjami v Zdravstvenem domu Krško – ambulanti Senovo. Dani pa je učitelj angleškega jezika in knjižničar, nekdanji župan občine Krško. Sta starša štirih odraslih in poročenih otrok ter stara starša 13 vnukov.

Ob prelomu tisočletja sta svoje sposobnosti, moči in izkušnje v celoti posvetila delu z zakonci in družinami. Klicu od zgoraj, ki ju je vabil na to razburljivo pot, se – po lastnih besedah – nista mogla več upirati. Zapustila sta svoji socialno varni službi, ustanovila DIŽ in začela delati. Ker rada potujeta, sta junija 2017 prehodila 840 kilometrov Jakobove poti. V zadnjih letih Vilma, če ji le čas dopušča, slika, Dani pa piše in bere.

Meta in Primož Halas pa sta voditeljski par zakonskih skupin. Meta, mama štirih otrok in po poklicu prevajalka angleščine in francoščine, je sodelavka DIŽ, pri katerem že štiri leta dela kot urednica spletnih in tiskanih medijev in sodelavka na področju zakonskih skupin. Sodelovala je tudi z Zavodom Živ!m in pisala članke za različne medije, zlasti za portal Iskreni.net. Rada bere, poje, šiva in kvačka.


Nekaj besed o knjigi Svetost zakona

Avtor uspešnice, ki jo začne z odkritjem, da namen zakona presega osebno srečo, vabi, da spoznamo, kako lahko Bog zakrament zakona uporabi kot vzgojo in spodbudo, da bi Ga bolj ljubili in bolj odražali lik Njegovega Sina. Poleg globokih življenjskih spoznanj in uvidov v Sveto pismo, zgodovino Cerkve in skozi stoletja preizkušeno modrost krščanskih velikanov, knjiga ponuja tudi praktična orodja in tehnike, kako zakon oplemenititi s tem, da sami postajamo svetejši možje in žene.

Knjiga je razdeljena na 14 poglavij: Največji izziv na svetu, Past romantike, Iskati Boga v zakonu, Učiti se ljubezni, Sveto spoštovanje, Objem duš, Prečiščevanje zakona, Sveta zgodovina, Svete stiske, Pasti v objem, Napravi me za služabnika, Svetniki v spolnosti, Sveta prisotnost in Sveto poslanstvo. Sledijo jim še epilog (Sveti par), zahvale, vprašanja za pogovor in razmislek, opombe in pohvale za Svetost zakona.

Kupi v trgovini

Akcija
Svetost zakona
Družina in vzgoja
24,90€ 19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh