Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z zgodbo želijo navdihniti ljudi

Za vas piše:
Jerca Polc
Objava: 05. 12. 2020 / 12:19
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2020 / 12:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Z zgodbo želijo navdihniti ljudi

Z zgodbo želijo navdihniti ljudi

Mladi iz župnije Ljubljana Moste so pripravili film z Miklavževo zgodbo.

Ema Kregar je voditeljica projekta mladih iz župnije Ljubljana Moste. FOTO: osebni arhiv



Mladi iz župnije Ljubljana Moste so se letos, ko zaradi epidemiološke situacije ne morejo uprizoriti vsakoletne Miklavževe igre za otroke, odločili za bolj inovativen pristop: posneli so kratek film Tri sestre, namenjen otrokom in vsem ostalim. Film bo TUKAJ premierno predvajan danes, v soboto, 5. decembra 2020, ob 17. uri. Z voditeljico projekta Emo Kregar smo se pogovarjali o projektu in njegovih izzivih.

Kako je prišlo do ideje za projekt?

Ideja se je rodila iz želje, da bi tudi letos pripravili nekaj za naše moščanske in fužinske otroke ter sožupljane, saj smo se že septembra zavedali, da tradicionalne Miklavževe gledališke predstave ne bo mogoče izvesti. Zadali smo si izziv posneti kratek film, ki se bo predvajal ob istem času, kot bi se sicer odvijala predstava v naši župnijski cerkvi v Mostah. To je poteza ustvarjalnosti, iznajdljivosti, odločitve, da naredimo nekaj za druge. Misel, da zaradi razmer vržemo »puško v koruzo« in se smilimo samim sebi, je zelo mamljiva, s tem projektom smo se ji želeli zoperstaviti.

Kdo vse sestavlja ekipo sodelujočih pri projektu?

Ekipa je zaradi okoliščin zelo majhna. Šteje šest igralcev in dva snemalca. Igralci smo zelo raznoliki, od dveh osnovnošolskih otrok do posebnega gosta iz župnije Kodeljevo, salezijanca Boštjana. Preostali smo utečena ekipa, animatorji in igralci iz prejšnjih predstav. Pri projektih vedno sodeluje tudi kdo, ki ni kristjan; s tem župnijska skupnost gradi mostove tudi prek cerkvenih zidov, kar nas izjemno bogati.

Komu je film namenjen in kaj želite z njim sporočiti?

Film je bil sprva namenjen naši domači župniji in sosedom na Fužinah, ko pa je reklamni plakat prišel na Facebook, je zaradi delitev dosegel veliko več ljudi, kot smo pričakovali. S filmom želimo pokazati predvsem, da lahko vsak nekomu nekaj podari ne glede na okoliščine. Tega velikega svetnika, svetega Miklavža, želimo prikazati kot človeka, ki je tako kot mi nekoč hodil po tej zemlji, jedel, pil, se veselil. Hkrati želimo navdihniti ljudi, da bi bili pozorni do svojih bližnjih, sosedov, ljudi, ki so potrebni naše pomoči, obdarovanja. Čudež pri Miklavžu je ravno v tem, da je videl stisko ljudi in jim je bil pripravljen priskočiti na pomoč.
_ _ _

*Celoten pogovor preberite v Naši družini (49/2020), ki jo lahko prelistate TUKAJ.*

*Vabilo na ogled filma TUKAJ.*

*Naša družina na facebooku TUKAJ.*
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Naj Miklavž prinese darila samo pridnim otrokom?

Komentar: Miklavževo darilo

Sv. Miklavž prihaja ...

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh