Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Z zvestobo proti aidsu

Za vas piše:
K. C.
Objava: 01. 12. 2014 / 12:34
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Z zvestobo proti aidsu

Z zvestobo proti aidsu

Prvi december je svetovni dan boja proti aidsu.

Prvi december je svetovni dan boja proti aidsu. Osrednje geslo globalne kampanje je Proti ničli - nič novih okužb, nič diskriminacije, nič umrlih zaradi aidsa. Ob tem so v Sloveniji organizirane številne ozaveščevalne dejavnosti, med drugim tudi brezplačna testiranja na okužbo z virusom hiv.

Število okuženih s hivom v Sloveniji narašča, opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ). Skupno je bilo v zadnjih desetih letih, od 2004 do 2013 in do vključno 18. novembra letos, prepoznanih 450 okužb s hivom, umrlo je 23 bolnikov z aidsom. Do sredine novembra letos pa so prejeli podatke o 43 novih diagnozah okužbe s hivom.



V boju proti aidsu lahko veliko storimo prav vsi z odgovornim načinom življenja, predvsem z zvestobo. "Katoliška Cerkev ponuja na tem področju odlična sredstva. Prizadeva si za uveljavitev spolne zdržnosti pred poroko in zvestobe zakoncev v zakonu," je zapisal Karlo Smodiš v Družini ob lanskem svetovnem dnevu proti aidsu (1. december 2013).


Zvestoba je pomembna v boju proti aidsu. Fotografija je ilustrativna. Foto: Tatjana Splichal

Prav letos je pri založbi Družina izšla knjiga Božji načrt za naju, v kateri najdemo vnovičen izvod papeževe okrožnice Humanae Vitae, ki govori o odgovorni spolnosti, polemizira o kontracepcijskih metodah in spregovori o krščanskih vrednotah. Spremno besedo, v kateri nam je približal bistvo okrožnice, je napisal Tadej Strehovec. Devet parov pa je spregovorilo, kako jih življenje po okrožnici osrečuje, čeprav, so priznali, ni vedno lahko.


Delno povzeto po STA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh