Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za bolne smo odgovorni vsi

Objava: 05. 02. 2010 / 13:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za bolne smo odgovorni vsi


Dr. Jože Štupnikar

Založba Družina je pred svetovnim dnevom bolnikov 11. februarja izdala dokument Medškofijskega odbora za pastoralo zdravja (MOPZ) pri Slovenski škofovski konferenci z naslovom Oznanjujte evangelij in ozdravljate bolnike in podnaslovom Krščanska skupnost in pastorala zdravja.
Pripravil in uredil ga je narodni ravnatelj MOPZ dr. Jože Štupnikar, ki je njegovo vsebino tudi predstavil 5. februarja na tiskovni konferenci v prostorih Družine.

Poudaril je, da je dokument teološko-pastoralni pripomoček vsem pastoralnim delavcem pri njihovem prizadevanju za bolj zdravo življenje in boljše počutje človeka, ki zboli oziroma trpi zaradi bolezni.

Povedal je, da dokument v prvem delu obravnava stanje na področju zdravstva in skrbi za bolnike, v drugem govori o upanju, ki temelji na veri in ljubezni do obolelega, v tretjem pa navaja naloge župnije.

Dokument poudarja, da smo za bolne in trpeče odgovorni vsi, ne le posamezniki in določene, za to usposobljene ustanove, kajti v bolezni in trpljenju nihče ne sme biti sam, osamljen. Pri tem je veliko mogoče narediti najprej na krajevni ravni, z izobraževanjem ljudi, na primer v okviru župnije, nato pa tudi na širši družbeni ravni.

J. P.

Več na:
http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/knjigarna/76162165B2061560C12576BE003A9ED9?OpenDocument

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh