Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za koga bodo poleg slovenskih nogometašev še navijali slovenski duhovniki? [ANKETA]

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 13. 06. 2024 / 00:35
Oznake: Duhovnik, Šport
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2024 / 07:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za koga bodo poleg slovenskih nogometašev še navijali slovenski duhovniki? [ANKETA]
Tudi slovenski duhovniki radi spremljajo nogomet. Nekateri ga tudi radi igrajo. FOTO: Arhiv Družine

Za koga bodo poleg slovenskih nogometašev še navijali slovenski duhovniki? [ANKETA]

Med 14. junijem in 14. julijem bo Nemčija gostila nogometno prvenstvo stare celine. Na njem bo drugič v zgodovini, prvič po 24 letih, sodelovala tudi reprezentanca Slovenije, ki se bo v skupinskem delu tekmovanja pomerila z izbranimi vrstami Danske, Srbije in Anglije. Med njihovimi navijači so tudi slovenski duhovniki. Nekatere med njimi smo vprašali, za koga bodo poleg Slovencev še stiskali pesti in komu pripisujejo največ možnosti za osvojitev turnirja.

Prvo tekmo bo Slovenija odigrala v Stuttgartu 16. junija (nedelja), in sicer proti Danski. Druga nasprotnica slovenske ekipe bo Srbija, v Münchnu 20. junija (četrtek). V poslastici zadnjega kroga predtekmovanja pa bodo naši fantje v Kölnu skušali presenetiti Angleže. Tekma je na sporedu na slovenski dan državnosti, 25. junija, ob 21. uri. V Nogometni zvezi Slovenije pričakujejo, da se bo v Nemčijo odpravilo med 40 in 50 tisoč slovenskih navijačev.

Kaj pričakujete od slovenske reprezentance? Kje in kako si boste ogledali tekme slovenske tekme? Katerega obračuna se najbolj veselite? Za katero ekipo boste poleg slovenske še navijali? Na vprašanja odgovarjajo duhovniki Andrej Šegula, Janez Ferlež, Franček – Francesco Bertolini in Janez Pavel Šuštar.

Dr. ANDREJ ŠEGULA, duhovni pomočnik v Zadobrovi in Zalogu

FOTO: Tatjana Splichal

Če smo realni, je za Slovenijo velik uspeh že to, da se je uvrstila na prvenstvo. Ogledal sem si kvalifikacije, nekaj tekem tudi v živo v Stožicah, nekaj po televiziji. Vesel sem, da smo se uvrstili na evropsko prvenstvo. Mislim, da smo vsi nogometni navdušenci enotni – vsi si želimo, da se uvrstimo v nadaljevanje prvenstva. V bistvu pa bo zelo težko. Vesel sem, da imamo tako dobre posameznike in takega selektorja, ki zna 'postaviti' in 'sestaviti' ekipo, ki igra 'vsi za enega, eden za vse!' Tekme bom spremljal prek televizijskih zaslonov. Razmišljal sem tudi o ogledu v živo, ampak se mi ni 'izšlo'. Vseh tekem se veselim, morda še najbolj tiste z Dansko. Z njimi smo že igrali in bil bi zelo vesel, če bi potrdili našo 'premoč'. Poleg Slovenije bom navijal še za Hrvaško.

Napoved končne zmagovalke: Francija

JANEZ FERLEŽ, župnik v Štangi in župnijski soupravitelj na Prežganju in Jančah

FOTO: Osebni arhiv

Imam veliko upanje, da bo slovenska nogometna reprezentanca zelo dobro igrala in da bo napredovala iz skupinskega dela. Tekme si bom ogledal po televiziji. Tekma z Anglijo me še posebej zanima. Poleg slovenske bom še posebej navijal za hrvaško reprezentanco.

Napoved končne zmagovalke: Nemčija

Mag. FRANČEK – FRANCESCO BERTOLINI, župnik župnije Sv. Rešnjega Telesa v Mariboru in ekonom Nadškofije Maribor

FOTO: Osebni arhiv

Nogomet rad igram, ne uspem pa slediti dogajanju profesionalnih igralcev. Slovenska reprezentanca je veliko dosegla že s tem, da se je uvrstila na evropsko prvenstvo. Slovenski športniki nas pogosto presenečajo in mislim, da nas tudi nogometaši lahko presenetijo s kakšno zmago v Nemčiji. Ob pogledu na slovensko skupino vidim, da naše nogometaše čakajo same težke tekme. Zanimiva bi bila zmaga proti Angliji, ki se je že nekajkrat pustila presenetiti s strani nefavoriziranih ekip. Kot slovenskemu zamejcu iz Italije mi je blizu tudi italijanska ekipa, za katero rad navijam.

Napoved končne zmagovalke: Nemčija

JANEZ PAVEL ŠUŠTAR, kaplan na Igu

Če sem iskren, je minilo že kar nekaj časa, odkar sem si ogledal celotno tekmo slovenske nogometne reprezentance. Mi je kar malo žal, saj jim gre v zadnjem času precej dobro. Poskušal bom spremljati vse tekme Slovenije in najprej navijal, da pride v izločilne boje, za kar mislim, da ima kar dobre možnosti, če bodo nogometaši prikazali igro, kakršno kažejo v zadnjem času. Mogoče celo organiziramo skupinski ogled tekem v naši mladinski sobi v župnišču, da se poleg navijanja za Slovenijo tudi med seboj podružimo.

FOTO: Tatjana Splichal

Pričakujem, da bo vsak pokazal, česa je zmožen, in odigral vsako tekmo po svojih najboljših močeh. Najbolj se veselim tekme z Anglijo, saj bo na obeh straneh kar precej kakovostnih igralcev, zato tudi pričakujem lepo in napeto tekmo. Zaenkrat nimam druge 'rezervne' ekipe, za katero bi navijal. Bom pa med turnirjem spremljal še rezultate Anglije, Nemčije in Portugalske in se nato odločil za plan B, če se Sloveniji ponesreči nastop na turnirju.

Napoved končne zmagovalke: Nemčija

Pred štirimi leti slavili naši zahodni sosedi

Trije od štirih duhovnikov menijo, da se bo končne zmage veselila Nemčija, ki je gostiteljica prvenstva. Naslov evropskih prvakov sicer branijo Italijani, ki so pred štirimi leti v finalu po streljanju 11-metrovk zlomili odpor Angležev na stadionu Wembley v Londonu. Po koncu rednega dela in podaljških je bil izid namreč neodločen (1 : 1).

Številni Slovenci si bodo tekme ogledali v živo

V Nogometni zvezi Slovenije pričakujejo, da se bo na evropsko prvenstvo odpravilo med 40 in 50 tisoč slovenskih navijačev, največ v München na tekmo s Srbijo. »Ta je med tekmami slovenske reprezentance označena tudi z najvišjo stopnjo varnostnega tveganja,« sporočajo z NZS.

V Nemčiji bo delovalo tudi 10 slovenskih policistov.

Za vse tri tekme uvodnega dela prvenstva je bilo slovenskim navijačem zagotovljenih 36 tisoč vstopnic. Številni Slovenci pa naj bi spremljali tekme tudi v navijaških conah pred stadioni.

Klicni center bo deloval do zaključka tekem slovenske reprezentance

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je zaradi učinkovitejšega nudenja konzularne pomoči slovenskim državljanom med evropskim nogometnim prvenstvom vzpostavilo začasni klicni center, na katerem bodo uslužbenci zunanjega ministrstva dosegljivi 24 ur na dan. Klicni center bo deloval od 14. junija do zaključka tekem slovenske reprezentance.

Telefonska številka klicnega centra: +386 1 478 23 66; e-naslov klicnega centra: euro2024.mzez@gov.si

V klicnem centru bodo uslužbenci zunanjega ministrstva dosegljivi za državljane, ki bodo v Nemčiji v času prvenstva potrebovali informacije o konzularnih postopkih ter konzularno pomoč, kot je na primer izguba/kraja dokumentov in navezovanje stikov s pristojnim diplomatskim in konzularnim predstavništvom. Več informacij o tem lahko preberete tukaj.

Nalaganje
Nazaj na vrh