Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za področje družine odslej pristojen zakonski par?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 12. 2014 / 08:09
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za področje družine odslej pristojen zakonski par?

Za področje družine odslej pristojen zakonski par?

V Vatikanu novo razdeljevanje pristojnosti v kuriji.

V Vatikanu bi bil lahko po besedah kardinala Oscarja Rodrigueza Maradiage v prihodnosti za področje družine pristojen tudi zakonski par. Ni nujno, da je na vodilnem položaju vsakega vatikanskega ministrstva kardinal ali škof, je koordinator kardinalskega sveta za reformo rimske kurije pojasnil v pogovoru za vatikanski spletni portal Vatican Insider. »Za družinska vprašanja bi bil lahko odslej pristojen tudi par zakoncev«, je predlagal kardinal iz Hondurasa.



Prav tako je povsem predstavljivo, da bi bila za področje beguncev pristojna redovnica, ki ima na tem področju veliko izkušenj. Papež Frančišek je omenjeni kardinalski svet ustanovil v lanskem aprilu.

Kardinal Maradiaga je v pogovoru tudi potrdil, da bodo dosedanji papeški sveti za preseljence, laike, pravičnost in mir, pastoralo družin in zdravstvenih delavcev združeni v dve večji kongregaciji. Nove upravne enote pa ne bodo zgolj nekakšen povzetek dosedanjega dela, temveč bodo imele svoj pravni status. Za razliko od večine papeških svetov imajo kongregacije pooblastila za izdajo in preverjanje pravnih določil.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Onkraj stiske
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh