Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za uvod suverena zmaga Slovenije

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 27. 08. 2022 / 07:28
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2022 / 08:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Za uvod suverena zmaga Slovenije
FOTO: Odbojkarska zveza Slovenije

Za uvod suverena zmaga Slovenije

Slovenska odbojkarska reprezentanca je domače svetovno prvenstvo odprla s suvereno zmago. Odbojkarji so bili s 3:0 v nizih boljši od odbojkarjev Kameruna.

Slovenski odbojkarji so za zmago nad Kamerunom porabili le uro in 25 minut, a pri tem še niso pokazali bleščeče predstave. Pravzaprav lahko rečemo, da so igrali, kolikor je bilo potrebno. V slovenski igri je bilo mestoma nekaj težav pri organizaciji napada, občasno je šepal tudi sprejem.

Toda po drugi strani velike reprezentance navadno s tekme v tekmo rastejo in najboljšo igro kažejo prav na koncu. Slovenska zmaga ni bila nikoli vprašljiva in odbojkarji so prepričljivo dobili prav vse tri nize (na 19, 23 in 21).

Za Slovenijo je 18 točk prispeval Tonček Štern, Klemen Čebulj pa jih je dodal 11.

Kamerunu sledita Francija in Nemčija

Slovenske odbojkarje v prvem delu čakata še tekmi s Francijo (v nedeljo) in Nemčijo (v torek). V izločilne boje bosta napredovali najboljši ekipi iz vsake skupine, poleg njih pa še štiri tretjeuvrščene. Od tretjega septembra bodo na prvenstvu nato potekali izločilni boji. Slovenska reprezentanca bo v Stožicah igrala največ do tekme četrtfinala, polfinali in finale pa bosta v Katovicah na Poljskem.

V slovenski skupini so odlično formo pokazali Francozi. Ti so bili skozi tekmo z Nemčijo večkrat v izgubljenem položaju. Vendar so v takšnem primeru strnili svoje vrste, naredili preobrat ter tekmo dobili s 3:0.

Nalaganje
Nazaj na vrh