Zapri
Iskanje

Začenjajo se paralimpijske igre

Za vas pišejo:
Helena Adamič, A. A.
Objava: 24. 08. 2021 / 11:37
Oznake: Svet, Šport, Tokio 2020
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2021 / 16:07
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Začenjajo se paralimpijske igre

Začenjajo se paralimpijske igre
V Tokio potuje 7 naših športnikov. FOTO: Zveza za šport invalidov Slovenije
V Tokiu bo danes japonski cesar Naruhito uradno odprl paralimpijske igre. Otvoritvena slovesnost se začenja ob 13.00, igre pa bodo trajale do 5. septembra. Naša ekipa šteje 7 športnikov in predstavlja mešanico izkušenj in mladosti.

Olimpijska plamenica je pot po Japonski zaključila, danes bo ogenj vzplamtel na slavnostnem odprtju na osrednjem prizorišču v Tokiu. Slovensko zastavo bo na otvoritvi nosil Dejan Fabčič. Poleg cesarja bo na otvoritvi prisoten tudi Andrew Parsons, predsednik Mednarodnega paralimpijskega komiteja ter predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach.

Na tokratnih paralimpijskih igrah nastopa 4537 športnikov, ki prihajajo iz 162 držav, pomerili se bodo v 22 športih, razdelili pa bodo 539 kompletov kolajn. Pomembno razliko v primerjavi s preteklimi olimpijskimi igrami predstavlja to, da bo te igre s tribun v okviru različnih šolskih programov lahko spremljalo 130.000 otrok iz regije.

Naša ekipa

Tekmovanja se začenjajo v sredo, prvi Slovenec, ki bo zastopal našo državo, pa bo namiznoteniški igralec Luka Trtnik, ki ga že prvi dan tekmovanj čakajo prve kvalifikacije.

Trtnik sicer poleg kolesarja Aneja Dopliharja ter plavalca Tima Žnidaršiča Svenška v naši ekipi predstavlja popolnega novinca, izkušeni del športne ekipe pa predstavljata strelca Franc Pinter, ki se na paralimpijske igre podaja že osmič, in Franček Gorazd Tiršek, ki je že dvakrat dosegel srebrno uvrstitev. Dejan Fabčič se iger udeležuje tretjič, prav tako atlet Henrik Plank.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh