Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zakaj Bog dopušča naravne nesreče?

Za vas piše:
Ana Knez
Objava: 21. 11. 2023 / 09:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.11.2023 / 10:06
Zakaj Bog dopušča naravne nesreče?
Gašper Otrin. FOTO: Osebni arhiv

Zakaj Bog dopušča naravne nesreče?

Ob nedavnih katastrofalnih poplavah sem večkrat slišal pomislek v smislu: »Če Bog obstaja, zakaj potem dopusti tako hude poplave?« Tudi sam ne vem, kako bi si to razložil. (Janko)

Vse na zemlji ima svoj naravni tek. Tudi narava ima svoje zakonitosti, po katerih deluje in jih je ustvaril Bog. Tako na primer gravitacija omogoča obstoj sončnega sistema in zaradi nje lahko teče voda. Vse ustvarjeno, tudi človekova narava, pa je podvrženo grehu, to pomeni, da je minljivo, zmotljivo, uničljivo, ni večno.

Naravna nesreča, poplava ni neposredno posledica te človekove grešnosti, pač pa ima vzrok v svojem delovanju, v dinamičnosti vesolja. Človek pa lahko s svojim ravnanjem kozmos ogrozi (npr. onesnaževanje planeta, krčenje gozdov, manipulacija človeških genov ...).

Bog, ki dopušča, da ljudje storijo zlo, ker so svobodni, dopušča tudi, da zemlja nosi posledice človekovega greha. Prav pragreh, zaradi katerega smo izgubili raj in je izvor vsega zla, je v naravi človeka povzročil umrljivost, pa tudi naravne nesreče, bolezni, trpljenje. Pri naravni nesreči gre zato za splet naravnih okoliščin, ki lahko povzročijo veliko škodo in trpljenje ljudi. Ni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh